Nyheter

«Folk» ber Ap ta oppgjør med islam

«Ta et oppgjør med islams tankegods i norsk kultur», var blant forslagene da Ap opprettet en nettside for innspill til neste partiprogram. Partiet oppsummerer den brede prosessen som vellykket.

I avstemningen på dittforslag.no fikk forslaget om å ta et islam-oppgjør støtte fra 939 av de 1.074 som stemte innenfor kategoriene «viktig», «nytenkende», «urealistisk», «ikke viktig» og «morsomt».

Kommunikasjonssjef Ingrid Langerud oppsummerer innspillsprosessen som vellykket, og avviser at Ap er blitt utsatt for en nettkampanje.

LES OGSÅ: Venstresida og sentrum foreslår forhånbdsgodkjenning av diskriminering

– Best å lytte til folk

– Vi ønsket å senke terskelen for å komme med forslag og innspill. Det har vi lyktes med. Den beste måten å skape ny politikk på, er å lytte til folk, sier Langerud til NTB.

Hun forteller at Ap fikk over 2.600 forslag på dittforslag.no og totalt 3.300 forslag – inkludert mail og direkte kontakt.

– Noe av dette er interessant og nyskapende, og noe er åpenbart utenfor alt vi står for. Men også fra tidligere programprosesser har vi erfaring for at det kommer innspill som ikke reflekterer vårt verdigrunnlag, sier Langerud.

KOMMENTAR: Ikke tilfeldig at Agenda inviterer sentrum til integreringsprat

– Som å åpne kommentarfeltet

Med noen svært få unntak er samtlige av forslagene som ble sendt inn til dittforslag.no publisert på nettsiden. Under fanen «integrering, innvandring og asyl» kom det 162 forslag.

– Når man åpner for allmenn tilgjengelighet, blir det som å åpne kommentarfeltet i en avis. Dette er ikke vitenskapelig forankret, og det blir som å trykke «like» på Facebook. Jeg kan ikke forestille meg at dette tillegges veldig stor vekt. Men det kan jo komme et og annet godt forslag når de går ut så bredt, sier professor i sammenlignende politikk og mangeårig Ap-medlem Frank Aarebrot til Nettavisen.

Han slår fast at mye tyder på at det ikke bare er medlemmer av Ap som har sendt inn forslag og deltatt i avstemningen.

LES OGSÅ: Ingen vil ha svinereservasjon på sykehjem

Tajik vil ikke kommentere

De innsendte forslagene skal bearbeides og knas før materialet havner på bordet til programkomiteen. Den ledes av Ap-nestleder Hadia Tajik, som ifølge rådgiver Svein Tore Bergestuen ikke vil kommentere de innsendte forslagene.

Den oppgaven overlates til partikontoret og kommunikasjonssjefen.

– Vi har lyktes med å senke terskelen for å komme med innspill, noe vi vil oppfordre også andre partier til å gjøre.

– Vil dere gjøre det samme også neste gang det skal lages nytt partiprogram?

– Ja, totalt sett har dette vært nyttig.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter