Nyheter

FN: Verden har sviktet Nepal etter skjelvene

Det internasjonale samfunnets respons etter de ødeleggende jordskjelvene i Nepal er skuffende, mener FNs nødhjelpskoordinator. Mandag var det én måned siden det første skjelvet rammet landet.

Donorer bryr seg mer om å bygge opp igjen bygninger enn å bidra med nødvendigheter som mat og husly, mener Jamie McGoldrick, som koordinerer FNs innsats i Nepal. Katastrofen har kostet mer 8.600 mennesker livet.

Flere hundre nepalere samlet seg mandag i hovedstaden Katmandu for å markere at det er én måned siden det kraftigste jordskjelvet rystet landet. Folkemengden samlet seg ved restene etter det kjente Dharahara-tårnet og hadde 56 sekunders stillhet klokken 11.56 lokal tid, tidspunktet da det første jordskjelvet rammet Nepal.

LES OGSÅ: Nytt kraftig jordskjelv i Nepal

De som deltok på markeringen, forteller om en fortvilt situasjon hvor de ikke bare har mistet sine hjem, men også sine jobber.

– Vi finner ikke et rom å leie, og teppefabrikken hvor jeg jobbet kollapset også i skjelvet. Vi vet ikke hvordan vi skal klare oss, sier 41 år gamle Dil Maya Rai. I likhet med flere tusen andre har han bodd i et telt siden jordskjelvet.

De to jordskjelvene 25. april og 12. mai ødela nesten en halv million hus og førte til at tusener har behov for mat, rent vann og husly.

LES OGSÅ: Over 4.200 reddet i Middelhavet i helgen

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter