Unoac-sjef Miguel Angel Moratinos' uttalelser kommer i kjølvannet av sinne fra flere muslimske land og statsledere, særlig Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, mot Frankrike og president Emmanuel Macron.

Sinnet bunner i Macrons respons til drapet på læreren Samuel Paty, som hadde vist fram Muhammed-karikaturer i timen, og hans kraftige forsvar av karikaturene å ytringsfrihetsgrunnlag.

Enkelte land har oppfordret til boikott av franske varer, og Erdogan har sammenlignet måten muslimer blir behandlet på i Europa med folkemordet på jødene før og under annen verdenskrig.

Pakistans statsminister Imran Khan beskylder Macron for å bidra til «ytterligere polarisering og marginalisering, som uunngåelig vil føre til radikalisering»

Moratinos sier han «med dyp bekymring følger de voksende spenningen».

– De provoserende karikaturene har også framprovosert voldshandlinger mot uskyldige sivile, som ble angrepet for deres religion, tro eller etnisitet, heter det i uttalelsen.

– Å fornærme religioner og hellige religiøse symboler fører til hat og voldelig ekstremisme, som fører til polarisering og et fragmentert samfunn, legger han til.

(©NTB)

LES OGSÅ:

Kommentar: «Gjelder bare ytringsfriheten når man skal rakke ned på islam og muslimer?»

Norske lærere tar Muhammed-karikaturer inn i klasserommet: – Jeg er skremt

Tyrkia varsler rettslige og diplomatiske reaksjoner etter Erdogan-karikatur på forsiden av Charlie Hebdo