Nyheter

Flomtoppen ennå ikke nådd

Regnværet fortsetter på Østlandet, og flomtoppen er ennå ikke nådd mange steder. Regnværet er på vei nordover, men det kan komme nye byger sørfra likevel.

Enorme nedbørsmengder har skapt store problemer for huseiere, bilister og skolebarn onsdag morgen. Det meldes om oversvømte kjellere og vannplaning i trafikken, og mer regn skal det bli.

– Noen steder er flomtoppen snart nådd, mens noen steder vil flomtoppen komme i løpet av inneværende døgn, sier vakthavende hydrolog Per Glad i Norges vassdrags- og energidirektorat til NRK. Prognosene er at det skal fortsette å regne til torsdag morgen.

– Vi ser det er stigende vannføring fortsatt. Bekker og elver er flomstore. Våre målstasjoner viser at vannet stiger, sier Glad.

Dagbladets journalist på Lørenskog sier at vannet fortsetter å stige der, og at det vil fortsette å gjøre det til det slutter å regne.

LES OGSÅ: Bølgen er Norges kandidat til Oscar

Ifølge Kristen Gislefoss ved Meteorologisk institutt vil regnværet ha gitt seg over Sørlandet og Østlandet utpå dagen torsdag.

Han sier til Dagbladet at det blir bygevær fram til da, hovedsakelig på vestsiden av Oslofjorden.

Evakuert

Flere steder har folk fått merke vannmassende tett på kroppen.

I Røyken sentrum i Buskerud flommet vannet inn onsdag og vannet bare fortsatte å stige.

– Situasjonen er at vannstanden fortsatt øker. Hele sentrum er blitt til en stor elv. Vi har evakuert noen hus og evakuerer flere nå, fortalte innsatsleder Arne Guddal i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB i 13-tiden.

Følg oss på Facebook og Twitter!

I Rjukan måtte ansatte og beboere på et eldresenter evakueres onsdag formiddag.

– De store nedbørsmengdene siste døgn gir mye vannføring i bekker og enkelte elver. Det er ikke meldt om alvorlige hendelser i Tinn, men en rekke veier er stengt, opplyser Tinn kommune på sine nettsider.

LES OGSÅ: Klimaeffekt: Mer regn

Andre som har fått merke flommen

I Sandefjord har vann fosset inn i deler av terminalbygningen på Torp flyplass på grunn av de store nedbørsmengdene.

Jernbaneverket melder at alle tog mellom Oslo Sentralstasjon og Kristiansand er innstilt på grunn av store nedbørsmengder.

Svært mange biler under vann på Lørenskog.

©NTB

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter