En større brann ødela store deler av leiren natt til onsdag, men fortsatt oppholder mange asylsøkere seg i leiren ettersom de ikke har noe annet sted å dra.

LES MER: Leger Uten Grenser: Evakuer brannofrene

Psykolog Katrin Glatz Brubakk, som flere ganger har arbeidet i leiren for Leger Uten Grenser, sier til NTB at det trolig er frustrerte beboere som har startet brannene.

Flyktet opp i skogene.

– Beboerne ble evakuert under den første brannen, og folk flyktet opp i skogene og olivenlundene. Etter dette har noen kommet tilbake, og det skal fortsatt være plass til rundt 4.500 mennesker etter den første brannen, sier Brubakk.

Hun tror det er sterkt frustrerte og fortvilte beboere som står bak brannene, «mennesker som tenker at de ikke lenger kan leve under de forholdene som er i leiren».

– Dette er resultatet av en feilslått og inhuman politikk over flere år. Hvis du stenger folk inne under slike betingelser, så vil det på ett eller annet tidspunkt smelle. Dette har vi advart om i lang tid, sier hun.

Hjemløse asylsøkere på Lesvos innkvarteres på skip

Tusenvis av asylsøkere som står uten tak over hodet etter brannene i Moria-leiren på Lesvos, skal innkvarteres på skip og i telt, opplyser greske myndigheter.

Migrasjonsminister Notis Mitarakis kunne onsdag bekrefte at ingen mistet livet eller ble skadd i brannen som brøt ut i leiren natt til onsdag, ifølge avisen Kathimerini.

Leiren har huset i underkant av 13.000 mennesker, som nå skal innkvarteres i en ferje, to marinefartøy og i telt, opplyste Mitarakis på en pressekonferanse på Lesvos onsdag.

Han sa også at myndighetene har greid å finne åtte av de 35 pasientene som var isolert i en særskilt bygning rett utenfor leiren etter å ha fått påvist koronasmitte.

Minister: Moria-leiren skal ikke bygges opp igjen

Tusenvis av asylsøkere er uten tak over hodet etter at den overfylte Moria-leiren på Lesvos gikk opp i flammer. Nå skal de innkvarteres på skip og i telt.

LES MER: Barnepsykolog og Moria-frivillig: Kjell Ingolf Ropstad bør holde seg for god til å prøve å skinne i flammenes grusomme lys

Hellas' migrasjonsminister Notis Mitarakis kunne onsdag bekrefte at ingen mistet livet eller ble skadd i brannen som brøt ut i leiren natt til onsdag, ifølge avisen Kathimerini.

Leiren har huset i underkant av 13.000 mennesker, som nå skal innkvarteres i en ferje, to marinefartøy og i 3.500 telt, opplyste han på en pressekonferanse på Lesvos onsdag.

Ifølge ministeren kommer Moria-leiren ikke til å bli gjenoppbygd. I stedet skal den erstattes av en lukket leir, men det er uklart når dette vil skje og hvem som eventuelt skal innkvarteres der.