Nyheter

Flere i kø for Ari Behns bisettelse

Tilreisende fra hele landet er i Oslo for å delta i Ari Behns bisettelse. Det er lang kø, og de første var på plass utenfor domkirken allerede klokka 5.50.

Bilde 1 av 2

Bisettelsen begynner klokka 13 og er åpen for alle. Det er ventet fullsatt kirke og allerede fredag morgen sto flere og ventet på å komme inn i kirken.

Litt før klokken 12 – en drøy time før seremonien skulle starte og ti minutter før dørene ble åpnet, gikk køen helt bort til og et godt stykke nedover Karl Johans gate.

– Ari Behn var spesiell for meg, han var annerledes og prøvde ikke å være noen annen enn den han var. Han traff meg både med humoren, kunsten og litteraturen. Jeg er her i dag for å si farvel og få ro i sjelen, sier 15 år gamle Lava Stjern Schjølberg. Sammen med moren Ingjerd Stjern var hun den første som var på plass i køen.

De to har kommet ens ærend fra Røros for å være til stede under bisettelsen. Det var Lava som ville dra, så moren ble med for hennes skyld.

I tykt og tynt

Foran i køen står også Inger Lise Kolstø fra Karmøy og Elisabeth Nesheim fra Vindafjord. De to venninnene har fulgt de kongelige i tykt og tynt og var også til stede i bryllupet til Ari Behn og prinsesse Märtha Louise i Nidarosdomen.

– Vi er veldig rojale, fastslår Elisabeth.

– Vi har støtter oppunder alt av gledelige begivenheter, og vi synes det er viktig å vise at vi også stiller opp ved triste begivenheter, sier Inger Lise.

– Forut for sin tid

De mener Ari var en mann forut for sin tid som torde å vise følelser og være myk.

– Han var også en som husket folk. Han kjente oss igjen da vi var i Stockholm og sa: «der er dere jo». Det var helt forferdelig å høre at han hadde tatt livet sitt, det var overraskende, selv om vi visste at han slet.

Mange av de 800 plassene i Oslo domkirke er reservert familie, venner og det offisielle Norge. Hele kongefamilien deltar i bisettelsen, i tillegg til en rekke toppolitikere.

Bisettelsen sendes direkte på NRK.

LES MER:

Domkirkeprest Elisabeth Thorsen om Ari Behns bisettelse: – Vi må vedkjenne at livsmørket finnes hos oss alle

Ari Behns redaktør: Vårt siste møte var for få uker siden. Håpefullt planla vi fremtiden

• Veslemøy Østrem: Kong Haralds åpenhet lindrer. Og åpenhet kan redde liv

---

Fakta om Ari Behn

  • Født Ari Mikael Bjørshol 30. september 1972 i Aarhus i Danmark (tok i 1996 navnet Behn etter sin bestemor)
  • Sønn av Olav Bjørshol og Marianne Solberg
  • Vokste opp i Moss, der han gikk på Steinerskolen
  • Fikk sitt litterære gjennombrudd i 1999 med novellesamlingen «Trist som faen», som solgte over 100.000 eksemplarer. Ga siden ut ytterligere to novellesamlinger, fire romaner og et skuespill. Han har også laget dokumentarer og TV-serier og drev dessuten med billedkunst og design
  • Giftet seg med prinsesse Märtha Louise i 2002
  • De fikk tre døtre sammen, Maud Angelica (2003), Leah Isadora (2005) og Emma Tallulah (2008)
  • Ari Behn og prinsesse Märtha Louise kunngjorde i 2016 at de skulle skilles
  • Ari Behn tok sitt eget liv 25. desember 2019
  • Bisettes fra Oslo domkirke klokka 13 fredag 3. januar

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter