Nyheter

Flere fortsatt savnet etter Brussel-terroren

(NTB) Arbeidet med å identifisere dødsofrene etter Brussel-terroren tar tid, og et stort antall personer er fortsatt savnet etter angrepet. Samtidig begynner det å tegne seg et bilde av dem som ble rammet.

Så langt er det kjent at ofrene for terroren i Belgia kom fra Peru, Marokko, Nord-Amerika og Europa. De var mødre, embetsfolk, studenter og misjonærer som tilfeldigvis befant seg på flyplassen og T-banen hvor bombene gikk av og drepte 31 personer og såret 270.

Arbeidet med å identifisere ofrene har vist seg å være vanskelig og tidkrevende.

– Prosessen er blitt komplisert av de spesielt voldelige eksplosjonene og at det er flere utlendinger blant dem, sier en polititalsmann til TV-kanalen RTBF.

Fortsatt er det flere familier som ikke har fått kontakt med sine slektninger etter angrepet. På en Facebook-side for savnede etter terroren ligger det bilder av menn og kvinner – unge og eldre.

Skulle til New York

Ifølge Belgias utenriksminister Didier Reynders kommer ofrene fra 40 forskjellige land, og de reflekterer Belgias internasjonale natur – som den symbolske hovedstaden i Europa.

Det første dødsofferet som ble navngitt var Adelma Marina Tapia Ruiz, en 37 år gammel kvinne fra Peru som hadde bodd i Belgia i ni år. Hun ble drept av én av de to eksplosjonene på den internasjonale flyplassen i Zaventem utenfor Brussel.

Tapia sto klar til å dra til New York sammen med sin belgiske ektemann, Christophe Delcambe, og deres tre år gamle tvillingdøtre.

De andre tre overlevde eksplosjonen fordi jentene hadde stukket av fra foreldrene og Delcambe løp etter dem. Én av jentene ble skadd av prosjektiler fra bomben.

– De tok bort alt hun ønsket å gjøre med livet sitt, sier broren Fernando Tapia til peruanske medier.

Et annet offer er identifisert som den 20 år gamle belgiske jusstudenten Leopold Hecht. Han ble drept i bombeanslaget mot T-banestasjonen Maelbeek i sentrum av Brussel.

Embetsmannen Olivier Delespesse skal også være blant de drepte, ifølge arbeidsgiveren, regjeringen i den franskspråklige delstaten Wallonia. Han ble drept i angrepet på T-banen, ifølge lokale medier.

Klappjakt

Politiet i Belgia arbeider fortsatt på spreng med å finne svar på nøyaktig hva som har skjedd.

Politiet har etterlyst en mann som var sammen med de to selvmordsbomberne på Brussel lufthavn kort tid før angrepet. Overvåkingsbilder viser at mannen går sammen med de to selvmordsbomberne, og alle tre går med hver sin bag på en tralle.

Politiet har identifisert de to mennene som utløste bombene, som Najim Laachraou og Ibrahim El Bakraoui.

Ifølge den franske avisa Le Monde jakter politiet også på en mann som er sett på overvåkingsbilder på metroen kort tid før angrepet ved Maelbeek-stasjonen. Ifølge avisa har også han med seg en stor bag, og han går sammen med Khalid El Bakraoui, som ifølge myndighetene utførte selvmordsangrepet på metroen.

Paris-nettverk

Det er flere forbindelser mellom de identifiserte gjerningsmennene og Salah Abdeslam, som forrige uke ble pågrepet i Brussel for terrorangrepet i Paris i november.

Khalid El Bakraoui skal ha leid en leilighet i Brussel-bydelen Forest som Abdeslam disponerte. I leiligheten ble det funnet et IS-flagg, et gevær, bombeutløsere og Abdeslams fingeravtrykk.

Najim Laachraou ble etterlyst etter pågripelsen av Abdeslam. Laachraous DNA er funnet på minst to bombebelter som ble brukt i terrorangrepene i Paris.

Ifølge Le Monde kan alle de tre selvmordsbomberne ha tatt del i den tidlige planleggingen av angrepene i Paris.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter