Nyheter

Flere aksjonærer slapp ikke inn

Flere aksjonærer i Mentor Medier slapp ikke inn til den ekstraordinære generalforsamlingen fordi de fikk beskjed om at det var fullt. – Uheldig, sier Silje Kvamme Bjørdal.

Det var svært stor pågang til den ekstraordinære generalforsamlingen i Mentor Medier, som ble holdt mandag ettermiddag. Der det vanligvis dukker opp rundt 20 stykker til ordinære generalforsamlinger, møtte det mer enn 140 aksjonærer til lokalene til Håndverkeren kurs- og konferansesenter denne gangen. Eierne var kalt inn for å ta stilling til et mistillitsforslag mot styreleder Tomas Brunegård.

LES OGSÅ:

Brunegård trekker seg som styreleder

Lang kø

Køen med aksjonærer var lang utenfor lokalene. Faktisk så lang at noen av de oppmøtte til slutt ikke fikk slippe inn. Vårt Land var tilstede i køen da de siste aksjonærene måtte snu i døra. Begrunnelsen ble overbrakt av Aksjeservice til de siste aksjonærene som ventet på å slippe inn. Det ble sagt at beskjeden var fra styret i Mentor Medier. Den lød slik: Det er fullt.

Ingen kjennskap

Konsernsjef i Mentor Medier, Per Magne Tveiten, svarer først Vårt Land på telefon at han ikke kjenner til at noen aksjonærer skal ha fått beskjed om at det var fullt. Senere utdyper Tveiten i en e-post:

– Det var Aksjeservice som stod for det praktiske med å slippe inn og registrere aksjonærer. Alle som var ankommet innen kl. 15.00, skulle slippe inn. Så vidt jeg kjenner til er det dette som også ble gjennomført. På grunn av stor pågang, og registrering av de som stod i køen ble ikke generalforsamlingen åpnet før en gang etter 15.30.

Vårt Land har vært i kontakt med Aksjeservice, som på sin side hevder at de bare var budbringere, og at avgjørelsen om at det var fullt ble tatt av styret.

For sent

Vårt Land har bedt Tveiten om å oppklare hvorfor Aksjeservice hevder at styret ga beskjed om at det var fullt. Til det svarer Tveiten i en ny e-post:

– Formelt er det den som åpner generalforsamlingen som tar beslutningen om når dørene skal lukkes og møtet skal åpnes. Etter hva jeg kjenner til, fikk alle aksjonærer som møtte opp innen fastsatt tid slippe inn og stemme på generalforsamlingen. Denne håndteringen er i samsvar med alminnelig praksis. Jeg kjenner ikke til hvordan dette ble formidlet til de som kom for sent.

Burde sluppet inn

Silje Kvamme Bjørndal, som er styreleder i «Stiftelsen Vårt Land Bladmisjon» og en av aksjonærene som fremmet mistillitsforslaget mener utestengelsen er «oppsiktsvekkende».

– Jeg kjenner ikke til den konkrete situasjonen og vurderingen fra styret, men aksjeloven er tydelig på at aksjeeiere har rett til å møte til generalforsamlinger. Det er oppsiktsvekkende at noen ikke slipper inn, tatt i betraktning den betente situasjonen konsernet står i. Hvis man har valgt å utestenge aksjonærer som har rett til å være der, syns jeg det er uheldig. Omstendighetene rundt innkallingen burde gjøre at styret strakk seg i det aller lengste for å inkludere alle de oppmøtte, sier Kvamme Bjørndal.

LES OGSÅ:

Ingen mistillit til styrelederen

Uenige om følgene av mistillit

Forsøkte å få til samarbeid

Visste ikke at det var så mye splid

I klinsj om støtteerklæringer

Les mer om mer disse temaene:

Dana Wanounou

Dana Wanounou

Dana Wanounou er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land. Hun har også vært nyhetsleder og debattleder i avisen. Har du tips om saker, send mail til danawano@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter