Nyheter

Finsk KKK-utkledd demonstrant angrer sine synder

Mannen som kledde seg ut i en hjemmelaget Ku Klux Klan-drakt da han demonstrerte utenfor et flyktningmottak i Lahti sør i Finland, angrer på opptrinnet. Det var dumt, sier han i politiavhør.

19-åringen har tidligere ikke hatt noe med politiet å gjøre, inntil han deltok i demonstrasjonen natt til fredag.

Mannen er mistenkt for å ha oppfordret til kriminelle handlinger, skjending av det finske flagget og hets mot en folkegruppe. I politiavhør sier mannen at opptrinnet var tilfeldig og at det bare var et dumt innfall han fikk, skriver Hufvudstadsbladet.

LES OGSÅ: Møtte flyktningar kledd som Ku-Klux-Klan

19-åringen ble pågrepet etter at politiet hadde gått gjennom innkjøp han gjorde før demonstrasjonen. Ifølge avisen Ilta-Sanomat kjøpte han tape, papir og et hvitt laken i en butikk i Lahti noen dager før demonstrasjonen. Han laget deretter en drakt som ligner kostymene som Ku Klux Klan-medlemmer bruker.

Rundt 40 demonstranter gikk ifølge politiet til angrep med brennende fakler natt til fredag mot en buss med asylsøkere som ankom flyktningmottaket. De kastet fyrverkeri mot flyktningene, som for det meste besto av familier med små barn. Demonstrantene kastet også stein mot Røde Kors-ansatte og journalister som var på stedet. 19-åringen nekter for å ha kastet noe.

LES OGSÅ: Fleire flyktningar finn Finland

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter