Nyheter

Fikk kontroll etter nedskjæringer

Etter et krevende år med nedskjæringer i staben, forteller at økonomien er under kontroll igjen.

– Vi gjorde noen nødvendige justeringer i fjor med flere oppsigelser. Nå har vi fått kontroll og kan gi litt gass igjen, sier Sten Sørensen, styreleder for Troens Bevis Verdens Evangelisering.

2018 var et krevende år økonomisk for misjonsstiftelsen med omtrent fire millioner kroner i underskudd. Ifølge styreleder Sten Sørensen skyldes dette ombygging av møtehallen i Sarons Dal.

– Vi måtte gjøre noe med hallen. Den var 40 år gammel og hadde harde trebenker. Standarden i dag er høyere og det er andre behov for familier som kommer. Men slike renoveringer blir alltid dyrere enn planlagt, sier Sørensen.

Den nye hallen stod klar forrige sommer og kan på det meste romme 3000 sitteplasser. Totalt kostet den omtrent 30 millioner kroner – flere millioner mer forventet, ifølge administrasjonsleder Glenn Tønnesen. Dette gjorde at fire årsverk måtte kuttes i den norske staben.

– Vi måtte bli mer sparsommelige, men ønsket ikke skjære ned på det vi sender ut til misjon. Nedskjæringene måtte gjøres her hjemme, sier Sørensen.

LES MER: – Hvis vi skal hjelpe dem «der de er» må hjelpen være mye bedre

Gode resultater

Istedenfor å sende norske misjonærer til utlandet, samarbeider Troens Bevis med lokale evangelister. Totalt støtter de 1200 evangelister i 22 land. Selv om året har vært krevende for misjonsstiftelsen, kan de fortelle om gode resultater for misjonsvirksomheten.

– Folk tror det nesten ikke – det er for godt til å være sant. En kjernesak for oss er at vi vil nå mennesker, og ifølge feltlederne våre har 148.000 tatt imot Jesus gjennom vårt nettverk. Evangelistene våre har også plantet omtrent 2500 menigheter, forteller Sørensen.

– Hvordan måler dere hvor stort antall som kommer til tro?

– Feltlederne våre sender oversikt over hvor mange de har bedt med til frelse. Disse blir fulgt opp av et brevkurs med en grunnleggende ABC i kristen tro. De som gjennomfører dette blir telt med. Det er ikke bare noen som rekker opp hånda på et møte, dette er mennesker som daglig blir fulgt opp.

Sommerstevne

Fra 6-14. juli gjennomførte Troens Bevis sitt årlige sommerstevne i Sarons Dal. Den mest besøkte kvelden hadde 2200 besøkende. Sommerstevnet ble også innbringende: Over 100 personer ble med som faste partnere, noe som vil bidra med 1 million kroner hvert år, ifølge ledelsen.

LES MER: – Inviterer spekulative predikanter på stevner

---

Troens Bevis Verdens Evangelisering

  • Internasjonal misjonsstiftelse som ble startet av evangelisten Aril Edvardsen i 1965. Ledes i dag av Rune Edvardsen.
  • Gir økonomisk støtte til 1200 innfødte evangelister i 22 land.
  • Har hovedkontor i Sarons Dal i Kvinesdal.
  • Under sommerstevnet i Sarons Dal fra 6.-14. juli 2019 deltok over 750 barn. På det meste var det 2200 møtebesøkende.

---

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter