Kirke

Fikk kall fra Gud om å bli prest i DELK

Peter Johansen var usikker på om prestetjeneste var noe for ham etter 10 år som sokneprest i Den norske kirke. I vår ble han ansatt som prest i Granly menighet i Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn (DELK).

– Hvorfor søkte du på denne jobben?

– Jeg hadde jobbet som sokneprest i den norske kirke i ti år, og var usikker på om videre prestetjeneste var aktuelt for meg. Jeg ble tidlig gjort oppmerksom på at denne stillingen kom til å bli ledig, men var ganske tilbakeholden. Helt til jeg leste utlysningen, det som skjedde da kan best beskrives som et kall fra Gud - og da måtte jeg bare søke.

– Hva blir den viktigste oppgaven?

Det er vanskelig å plukke ut én, blant de mange viktige oppgaver i prestetjenesten. Men det jeg setter aller høyest er nok forkynnelsen.

– Hva gleder du deg mest til?

– Selv om jeg allerede har vært her i et drøyt halvår gleder jeg meg til å bli enda bedre kjent med menigheten. Spesielt det å komme i kontakt med barn og unge, og hjelpe dem til å finne sin plass i menigheten.

– Hvilke erfaringer har du som gjør deg skikket til jobben?

– Gjennom tidligere prestetjeneste har jeg fått prøve meg på mye forskjellig. Det å møte mennesker i ulike aldre og livssituasjoner, samt det å kunne formidle på en livsnær og forståelig måte er noe av det jeg håper jeg kan få til.

LES MIN TRO MED DELKS NYE TILSYNSMANN: – Kort sagt er misjon viktig fordi det ­handler om evig liv

– Bergtatt av Markens Grøde

– Hva er det beste du har opplevd?

– Det må kanskje være det å bli pappa. Selv om det samtidig også er temmelig krevende og et stort ansvar.

– Hva gjør du helst i fritiden?

– Når jeg har god tid liker jeg å bruke tid på matlaging, det er lite som slår en langtidsstekt ribbe på smokeren! Ellers syns jeg det kan være deilig å bare slenge seg ned på sofaen med en god film eller serie.

– Hvilken bok vil du anbefale?

– Jeg sniker meg til å nevne to; av oppbyggelig litteratur vil jeg nevne Steingrunnen av Bo Giertz, der faller mange av brikkene i troen på plass. Og innenfor skjønnlitteraturen ble jeg bergtatt av Knut Hamsuns Markens grøde med sine beskrivelser av menneskets strev i en karrig natur.

LES MER: Enkelte barn som gikk i menighetene eller skolene til Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn (DELK) fikk helvetesangst. Nå har ledelsen beklaget for andre gang

– Ekteskap er ikke for lettskremte

– Hva er ditt favorittbibelvers?

– Jeg har lenge hatt et nært forhold til Johannes åpenbaring 21:4. Jeg har knapt lest noe mer trøstende, det er noe som får meg til å løfte blikket mot det håpet vi eier i troen.

– Hva er din favorittsang?

– Dette kommer sikkert til å høres sært ut, men jeg velger påskelovsangen «Exultet» fra påskenattsmessen. Jeg synger den helst på norsk da. Men her har du altså en tekst som rommer hele påskens mysterier, med melodi til! Hva mer kan man ønske?

– Nevn en person som har betydd mye for deg utenom Jesus.

– Det må bli kona mi, Jenny. Ekteskap er ikke for lettskremte folk, det har sine gode og onde dager. Men Jenny er en person som jeg kan dele alt med, som er trofast, og som hjelper og støtter meg gjennom livets opp- og nedturer.

Les mer om mer disse temaene:

Ingeborg Bergem

Ingeborg M. Bergem

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke