Nyheter

Fengselsansatte ønsker ikke å ha Til Helhet-leder som fengselsprest

Jens Fredrik Brenne (67) jobber som fengselsprest i Indre Østfold Fengsel. Fagforeningen for fengselsansatte krever at han fjernes fra stillingen og erstattes med en annen prest.

Opptredenen til Jens Fredrik Brenne i debatten om homoterapi har ført til reaksjoner fra ansatte og splittelse blant innsatte i fengselet, forteller VG.

– Jeg mener at hans holdninger, uttalt så tydelig i offentligheten, gjør at han ikke bør jobbe innenfor murene, sier forbundsleder Tor Erik Larsen i Kriminalomsorgens Yrkesforbund, til VG.

Skal i møte med prosten

Brenne er styreleder for nettverket Til Helhet, som på sine nettsider skriver at «Vi tror og mener at seksuell legning ikke er noe medfødt». Brenne ble intervjuet av Morten Hegseth i hans serie «̣Homoterapi» på VGTV. I serien ble Brenne spurt om hvordan hva som skulle være problemet med homofilt samliv.

– Gud liker det ikke, for å si det sånn, svarte Brenne.

Fengselsleder Helge Valseth sier til VG at Brennes fremtid i fengselet er uavklart. Mandag skal han i møte med den lokale prosten, som formelt er Brennes arbeidsgiver.

– Ikke terapi

Brenne har ikke ønsket å kommentere saken overfor VG.

I et leserinnlegg i Vårt Land skrev Brenne og styremedlem i Til Helhet, Erling Lundeby, i slutten av november at Til Helhet lenge har understreket at nettverket ikke driver med terapi for å forandre menneskers seksuelle legning.

«Det vi 
ønsker er muligheten til å støtte, og ha samtaler med mennesker som ut fra sin overbevisning vil 
bearbeide egne følelser og atferd. I slike samtaler er det underforstått at ekteskapet mellom mann og kvinne er eneste ramme for eventuelt seksuelt samliv».

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter