Nyheter

Feirer KrF i borgerlig regjering

Bjarte Ystebø har omsider fått oppfylt drømmen om KrF i regjering med Frp, og nå stiller KrF stiller topptungt på årets Oslo Symposium. Dit kommer også amerikanske Michelle Bachmann.

– Det blir en glede å ta imot statsrådene Ropstad og Bollestad. Vi skal feire at vi har fått regjeringen vi ønsket oss, sier Bjarte Ystebø, leder for Oslo Symposium.

KrF er ekstra tungt representert på årets utgave av den kristenkonservative stormønstringen, som finner sted i Oslo 15. og 16. mars. Statsrådene Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad samt stortingsrepresentantene Hans Fredrik Grøvan og Knut Arild Hareide skal tale (se faktaboks).

LES OGSÅ: «Kulturkrig» på Oslo Symposium

Pådriver for KrF i regjering med Frp

Ystebø har grunn til å være fornøyd, mener religionshistoriker og redaktør i det feministiske tidsskriftet Fett, Hanne Linn Skogvang. Hun har skrevet masteroppgave om symposiet.

Ystebø og avisen Norge IDAG har gjennom konferansen vært pådrivere for å få KrF i regjering med Frp. Og for innstramminger i abortloven, som er varslet å bli et sentralt tema i år.

Skogvang er spent på hva KrFs veivalg får å si for Partiet De Kristne, som har stjålet stemmer fra KrF på Sør-Vestlandet de siste årene. Som vanlig stiller PDK sterkt på talerlisten. Frp stiller også topptungt med Siv Jensen og symposiefavoritten Sylvi Listhaug.

Ifølge Skogvang er Ystebø inspirert av «Values Voter Summit» – en innflytelsesrik, kristenkonservativ konferanse i USA:

– Symposiet ønsker å befeste seg som et nødvendig stoppested for politikere hvert valgår. Arrangøren vil påvirke samfunnsdebatten, få kristne verdier tilbake i politisk språk og handling.

LES OGSÅ: Trond Bakkevig: – Oslo Symposium er misbruk av kristendommen

Oslo Symposiums misjon

Slik oppsummerer hun Symposiets misjon: kamp for tradisjonell kjernefamilie, kristne verdier og nasjonal identitet truet av stadig mer inngripende sekularisme og ikke-vestlig innvandring. På toppen kommer kamp for Israel.

At omstridte Til Helhet får taletid må sees i lys av denne misjonen, mener hun:

– Kamp for troende og trossamfunns frihet fra offentlig moral har vært en gjenganger på Symposiet. I 2017 var de opptatt av den katolske legen som mistet jobben fordi hun nektet å sette inn spiral. I år har de invitert Til Helhet for å gjøre et poeng.

Hva har Oslo Symposium hatt å si?

– Abort er reaktualisert som politisk stridsspørsmål og ordskiftet har flyttet seg. Vi ser mer av den polariserende måten å snakke om politiske motstandere på. Kroneksempelet er Sylvi Listhaugs tale da hun gikk av som justisminister, der hun snakker om at hun har sett utrolig mye ondskap i Norge. Det er veldig sort/hvitt og kjennetegnes gjerne av en veldig skepsis mot Ap.

LES OGSÅ: Store kristne organisasjoner fortsetter i Til Helhet

Tea Party-kandidat skal tale

Blant årets trekkplastre på Oslo Symposium er den tidligere republikanske presidentkandidaten Michele Bachmann. Hun tilhører den økonomisk liberalistiske og verdikonservative Tea Party-bevegelsen.

– Bachmann er en inspirerende taler med hjerte for kristne verdier og dessuten hundre prosent norsk avstamming. Hun er et produkt av norsk kristen utvandring til USA, og steg til topps i amerikansk politikk, sier symposiesjef Bjarte Ystebø.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter