Nyheter

Falsk Torp truer folk med helvete og sex-avsløringer

Flere kjente pastorer har mottatt brev med trusler og grov hets fra en som utgir seg for å være Jan-Aage Torp.

Bilde 1 av 3

Senest tirsdag denne uken ble det oppdaget et nytt brev som gir seg ut for å være skrevet av pastoren i Oslokirken. Brevene inneholder alt fra advarsler om inkassokrav til alvorligere beskyldninger om seksuelle overgrep.

I noen brev kommer avsender med helvetestrusler, trusler om å «oute» på grunn av seksuell legning, overgrep og lignende, sier Jan-Aage Torp som har anmeldt svindlerbrevene til politiet.

– Ubehagelig og forferdelig

Til nå har pastoren i Oslokirken blitt gjort kjent med at det har blitt sendt ut 12 falske brev til ulike personer, deriblant flere pastorer.

Da det første falske brevet ble avdekket syntes Torp det var plagsomt.

– Men da brev nummer to kom, og det gjaldt en kjent pastor som hadde mottatt alvorligere beskyldninger, var det verre, sier Torp.

Følg oss på Facebook og Twitter!

I det falske brevet som den kjente pastoren skal ha mottatt fra «Jan-Aage Torp» stod det følgende: «Jeg har også hørt at du bedriver utukt, det skal alle rundt deg få vite». På grunn av beskyldningene ønsker denne pastoren å være anonym.

– Det er ubehagelig og forferdelig, spesielt siden det har skjedd gjentatte ganger, sier Torp.

– Fint at folk tordner mot pengegriske pastorer

Flere personer har ringt Torp etter å ha mottatt brev med hans signatur.

– Jeg setter stor pris på når folk skjønner at det ikke er jeg som har skrevet brevet, sier Torp.

LES OGSÅ: Medienes kristenyndling

Men ikke alle forstår at det er falske brev, og flere har kontaktet Torp for å skjelle ham ut.

– Det er for så vidt fint å se at folk tordner mot pengegriske pastorer, og heldigvis snur de ofte fullstendig når de forstår at det ikke er jeg som er avsender. Det er verre med dem som ikke tar kontakt, og aldri får vite at brevet ikke var fra meg. Da fortsetter de nok å irritere seg over hvor fæle karismatiske pastorer kan være, sier Torp.

– Innholdet var så hinsides

Det var Leif Jacobsen, pastor i metodistmenigheten Centralkirken i Bergen, som først gjorde Torp oppmerksom på at det var svindel-brev i omløp.

I mars 2015 fikk han et brev i posten signert Jan Aage Torp der det blant annet stod: «Demonene i deg er for sterke. Du er dømt til et liv i evig pine i Satans tabernakel om du ikke snur straks».

– Jeg skjønte med en gang at det ikke var Jan-Aage Torp som hadde skrevet dette. Innholdet var så hinsides det et normalt menneske ville formulert, og beskyldningene mot meg hadde ingen rot i virkeligheten eller relevans for meg som person, sier Leif Jacobsen.

Metodistpastoren synes det er en trist sak.

– Jeg føler med Jan-Aage og familien, at de skal bli plaget over slike ting. Det er jo sjikane og personforfølgelse, sier Jacobsen.

– Vil sverte oss

Andre har mottatt brev fra «Torp» som antyder at Torp og Jacobsen samarbeider.

– De tre siste brevene impliserer at Leif Jacobsen samler inne penger på vegne av meg og Oslokirken, sier Torp.

Det er uvisst hvorfor Leif Jacobsen er trukket inn. Selv tror Torp brevene kommer fra et miljø som han sier har angrepet ham de siste 6-7 årene.

– Brevene inneholder ikke kontonummer. Derfor tror jeg ikke hensikten er å lure til seg penger, men derimot å sverte meg og Leif Jacobsen, sier Torp.

Rettssak etter netthets

I midten av september må blogger Jan Kåre Christensen møte i retten etter at Torp anmeldte han for nettsjikane. Christensen ble gitt et forelegg på 10.000 kroner som han nektet å betale.

LES OGSÅ: – Det har ikke vært en hyggelig opplevelse

Bakgrunnen for anmeldelsen var at Christensen skrev hundrevis av blogginnlegg der han kritiserer kristne ledere, deriblant Torp, fordi de er skilt og gift på nytt, eller fordi de har meninger som Christensen ikke er enig i.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter