Nyheter

EU-formel vil gi Norge 2.000 asylsøkere

En komplisert matematisk formel fra EU-kommisjonen brukes for å avgjøre fordelingen av asylsøkere som befinner seg i Europa. Anvendt på Norge blir tallet 2.023 av 120.000 totalt.

Norsk deltakelse i fordelingen av de 120.000 asylsøkerne er frivillig fordi Norge ikke er med i EU. Norske myndigheter bestemmer selv hvor mange de ønsker å ta imot, men dersom EU-formelen legges til grunn vil Norges samlede andel bli 2.023.

LES OGSÅ: Møtte flyktningar kledd som Ku-Klux-Klan

Det er statistiker Steinar Tamsfoss som på anmodning fra Dagbladet står bak regnestykket. Fordelingsnøkkelen omfatter en mengde forhold, som folketall, økonomi, arbeidsledighet og antallet asylsøkere landene har tatt imot fra før.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Hvis EU senere får på plass et generelt system for fordeling av asylsøkere og bruker samme formel, vil Norge bli nødt til å ta sin andel. I et tenkt tilfelle der det kommer ytterligere 200.000 flyktninger til Europa, vil Norge da måtte ta imot 3.360 asylsøkere.

Skulle det komme 1 million nye asylsøkere fra Syria og nærområdene, vil Norges andel bli 16.800, ifølge Dagbladet. Det utgjør en vekst i folketallet på 3,25 promille.

LES OGSÅ: Bymisjonen hjelper asylsøkere på Oslo S

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter