Nyheter

Etter­lyser mer ­bibelsk vei­ledning

Øivind Benestad ­mener «Verd å vente på»-­kampanjen la vekt på Guds nåde og tilgivelse for dem som feilet.

‘Det er trist å lese historier om folk som mener at «Verd å vente på»-kampanjen var uheldig for dem. Det å snakke bibelsk, klokt og balansert om seksualitet, forelskelse og kjærlighet er vanskelig, ikke minst i en kultur hvor seksualmoralen preges av idealet: «Har du lyst, har du lov», sier Øivind Benestad.

– En slik moral, der eneste ­kriterium er sam­tykke, er etter min mening et stort problem, og med dramatiske konsekvenser. Sunn bibelsk etikk og veiledning er en del av løsningen. I flere tema­brosjyrer la vi vekt på Guds nåde og tilgivelse, og viktigheten av åpenhet og muligheten for en ny start.

LES OGSÅ: La den rette komme inn

– Vellykket

– Hva tenker du om kampanjen i dag?

– På mange måter var den vellykket, særlig ved at vi fikk spredt titusenvis av temabrosjyrer med et gjennomarbeidet og viktig innhold. Når det gjelder kortet, er min erfaring at det var til hjelp for mange av dem som brukte det, men ikke for alle. Hvis de misforstod kortets budskap og manglet åpenhet og god kommunikasjon med trygge voksne, kunne nok kortet bli et problem for noen.

LES OGSÅ: Hvorfor ikke vente med sex?

Guds gode design

Benestad viser til at flertallet av norske kirkesamfunn og kristne organisasjoner også i dag formidler at ekteskapet er Guds gode design for seksuelt samliv.

– Eller som det står på kortet i «Verd å vente på»-kampanjen: «Vi tror at sex er en av Guds gode gaver som vi skal glede oss over innenfor de rammer han har fastlagt.» At teori og praksis i seksualetikken ofte spriker blant unge kristne, skyldes både det massive presset fra kulturen, men er også et ­resultat av mangl­ende undervisning og åpenhet om tematikken i kristne miljøer. Det er en av årsakene til at Ungdommens kirkemøte i år etterlyste mer og tydeligere seksualundervisning og veiledning.

LES OGSÅ: Færre fasitsvar om sex

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter