Nyheter

– Et nederlag for beredskapen

Hvorfo rer ikke beredskapen blitt bedre siden 22. juli 2011. I dag må de svar for seg.

Lederen for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité Martin Kolberg (Ap) håper lørdagens høring vil kunne gi svar på hvorfor norsk beredskap ikke har blitt bedre siden 22. juli 2011.

Høringen kommer etter at Riksrevisjonen i en rapport 21. mai påpekte alvorlige svakheter ved Justis- og beredskapsdepartementets arbeid med landets beredskap.

– Jeg vil si det er et nederlag for norsk beredskap å samles her i dag. Faktum at det kommer en slik rapport, som peker på mye av det samme som Gjørv-kommisjonen gjorde etter 22. juli, er svært alvorlig. Vi må finne ut hvorfor beredskapen ikke er blitt bedre, sa Kolberg til NTB før høringen lørdag.

LES MER: Fillerister Anundsens departement

Uenig

Direktør Jon A. Lea i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) mener derimot Riksrevisjonens kritikk skaper et feil bilde av den norske beredskapen.

– Riksrevisjonens konklusjon skaper et feilaktig inntrykk for status på den norske beredskapen. Jeg kan ikke se hvordan Riksrevisjonen har kommet fram til sin konklusjon i denne rapporten, sa DSB-sjefen under høringen.

Komitéleder Martin Kolberg (Ap) ville vite hvorfor han var uenig.

– Den rapporten er feilaktig sier du, Lea?

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Kan bli bedre

DSBs arbeid er blitt langt bedre de siste årene, mener DSB-sjefen.

– Kontrollkomiteen stiller spørsmål om hvorfor beredskapen på flere punkter ikke er blitt bedre. Jeg mener den har blitt langt bedre på flere punkter som DSB har ansvar for, selv om jeg erkjenner at det er rom for forbedringer. Vi lever av læring, sa Lea.

Justisminister Anders Anundsen (Frp), og de tidligere justisministrene Grete Faremo (Ap) og Knut Storberget (Ap) er blant dem som bidrar.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter