Nyheter

– Et møte med Jesus forandrer alt

Fredrik Axelsen treffer mange kjenninger fra fengslet som har fått et nytt og bedre liv etter et møte med Jesus.

– For meg er Jesus min beste venn. Jeg vet det kan høres litt platt ut. Vennskapet er ikke en belønning for noe jeg har gjort, men noe jeg har fått fordi han valgte meg, sier Fredrik Axelsen fra Flekkerøya.

Til daglig jobber han som operativ leder i Kristiansand fengsel. På utsiden av fengselsmurene kan man ofte se ham i en sjekte på sjøen der han fisker etter hummer og torsk, eller på bedehuset der han sitter i styret. Hit gleder Axelsen seg til å gå når påskefeiringen begynner med nattversfeiring på skjærtorsdag.

– For meg er påsken den flotteste høytiden i året. Jeg tror livet har to utganger, en himmel og en fortapelse, men at Jesus gikk i døden for oss. Når jeg leser påskeevangeliet og tror på det, så kan jeg ikke være annet enn takknemlig.

LES MER OM INTERVJUSERIEN: Slik er vår Jesus

Forsterket barnetro

Troen har Axelsen med seg fra barndommen. Som liten gjorde det inntrykk å se hva Jesus betydde for foreldrene.

– Har bildet ditt av Jesus forandret seg gjennom livet?

– Det har nok heller forsterket seg med årene. Vi har hatt alvorlig sykdom i familien og mange har kommet på døra og sagt at de ber. I bønn tror jeg det er sterke krefter i sving. Ved kriser i livet så er det utrolig godt å ha Jesus, sier Axelsen, som er gift, har fire barn og to barnebarn.

Nytt liv

I fengslet har han møtt mange mennesker i vanskelige livssituasjoner. Fra tid til annen treffer Axelsen gamle kjenninger, særlig når det kristne rusomsorgsarbeidet Evangeliesenteret besøker idrettshallen på Flekkerøya og holder konsert.

– Det er mye som rører ved meg når jeg ser den gjengen, en haug med frelste narkomane, som står der og synger. Hva har skjedd med dem? «Et møte med Jesus forandrer alt», synger vi i en sang. Jeg møter mange som har møtt Jesus gjennom evangeliesenteret, blitt frelst og sluttet med rus. Det er stort å se.

– Er det noe du vil trekke frem med Jesus som folk i dag kan lære av?

– Jesus gikk ikke bare til de vellykkede. Sakkeus var en toller som lurte folk, likevel stoppet Jesus opp og møtte ham. Det er så mange flotte mennesker som havner i fengsel. Vi som har vært heldige i livet må aldri glemme at mange har mye ballast.

Trist utvikling

Axelsen skulle gjerne sett at flere mennesker i dagens samfunn fikk øynene opp for påskens hovedperson.

– Jeg synes det er trist det jeg ser i Norge i dag, at de fleste mennesker har ikke bruk Jesus. Når jeg hører folk prate om kristendommen som noe gammeldags eller provoserende så blir jeg oppriktig lei meg. Slik jeg kjenner Jesus er han bare god, ja, han er helt fantastisk.

I likhet med Jesu disipler har Axelsen brukt mye tid på sjøen.

– Har du en fordel når du leser om Jesus og disiplene i Bibelen, siden du selv driver med fiske?

– Jeg tror ikke det. Men jeg trives veldig godt med folk som har hatt motgang i livet. At Jesus brukte fiskere betyr at han kan bruke helt vanlige folk.

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter