Nyheter

– Et forsøk på å demonisere meg

Mehtab Afsar avviser alle anklager fra Linda Noor og Yousef Assidiq.

– Denne kritikken føyer seg inn i rekken av personangrep, og er et forsøk på å demonisere meg, sier generalsekretæren om kritikken fra Linda Noor og Yousef Assidiq.

– Fullstendig feil

– Har det utviklet seg en ukultur i Islamsk Råd hvor man er mer opptatt av å krangle med andre enn å konsentrere seg om det arbeidet man virkelig bør ta tak i?

– Det er fullstendig feil. Islamsk Råd er en organisasjon med rom for ulike meninger. Dette er noe vi ikke oppfatter som krangling, men sunn organisasjonskultur. Mennesker i samfunnsdebatten må ha takhøyde for uenigheter og ulike meninger. Da nytter det ikke å forveksle en samtale med krangling og utskjelling, sier generalsekretæren­ i Islamsk Råd Norge (IRN).

Han kjenner seg ikke igjen i Linda Noors beskrivelse av debattklimaet­ i IRN.

– Jeg har ikke for vane å krangle med og kritisere andre. Linda­, Yousef og enkelte andre­ går stadig ut og skaper støy rundt IRN, moskeer og imamer. Linda­ og Yousef kritiserer IRN og moskeer for ikke å slippe yngre til. Realiteten er at det er mange unge mennesker som er aktive i moskeer. Hvor mange yngre krefter har Linda sluppet til i sin organisasjon. Både hun og Yousef er ikke akkurat ungdom. Alle må heller jobbe og bidra med det positive og ha fokus på arbeid i stedet for personangrep.

LES OGSÅ: Støttet omskjæring – nå skal han lede muslimer i Norge

– Forstår ikke

– Er det riktig at du skal ha skjelt Linda Noor så kraftig ut at datteren hennes begynte å gråte?

– Nei, vet du hva. Jeg forstår ikke hvordan hun kan si noe slikt. Dette er fullstendig feil. Vi hadde en samtale, og en saklig uenighet i en diskusjon fremstilles som utskjelling. Det er useriøst. Igjen: Dette beviser bare at noen forsøker å tegne et vrangbilde av meg som menneske fordi de er uenige i måten vi jobber på.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter