Nyheter

Erstad håper på «blå» bok

I et intervju med Vårt Land forteller Erstad at han håper noen skriver bok fra «den andre siden».

Den tidligere politiske rådgiveren til Knut Arild Hareide forteller at han håper at noen fra den politiske høyresiden i partiet også legger ut om hvordan de opplevde den skjebnesvangre høsten og veivalget i KrF.

– Jeg ville lest bøker fra den andre sida med stor interesse, forteller Erstad.

- Vet du om det kommer?

Nei, men det håper jeg, sier Erstad.

Ble skitnervøs

Selv om noen vil mene at boka hans kommer på et ubeleilig tidspunkt, er Erstad av den oppfatning at prosessen er for viktig til å «holde i fred».

– Det at vi bare skal late som ingenting og gå videre, som partiet tilsynelatende gjør, det tror jeg er en farlig strategi for partiet, sier Erstad.

Samtidig berømmer Erstad også en god del andre som har toleranse for bokprosjektet. Han forteller han fikk meldinger fra folk som stod på blå side i partiet under veivalget og som sa at de gledet seg til å lese boka.

– Også folk som Vebjørn Selbekk, som jeg er uenig med om alt i politikken, som sa at han så fram til å lese boken. Med en oppriktighet. Ikke fordi de skulle ta meg, men fordi dette var interessant, at det var et viktig bidrag til politisk historieskriving, sier Erstad.

SE VIDEO: Slik beskriver Hareides rådgiver de fem mest dramatiske øyeblikkene i KrF-kampen

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Jo Arne Hansen Marvik

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter