Nyheter

Erna Solberg overrasket Venstre med drahjelp – serverte refs av rødgrønne «EØS-motstandere og sosialister»

Et Venstre i motvind fikk overraskende konferansebesøk av statsminister Erna Solberg. Hun serverte en kraftsalve mot rødgrønn opposisjon.

Etter at hun hadde snakket opp samarbeidet mellom regjeringspartier med litt ekteskapsproblemer, dasket Solberg til mot den rødgrønne opposisjonen:

– Det finnes altså et alternativ til oss, et rødgrønt alternativ. Det består altså av EØS-motstandere, sosialister og proteksjonister som mener alt var bedre før, sa Solberg og møtte godlyd i salen.

Venstre avholder i helgen sin store landskonferanse, med over 350 deltakere. Partiet sliter på gallupene, har et dårlig lokalvalg bak seg og står midt i en pågående lederstrid.

Å bli hengt hver for seg

Deltakere ble sent lørdag ettermiddag overrasket av at statsministeren sto i foajeen. Kort etter ble hun mottatt av partileder Trine Skei Grande. På pressespørsmål om Venstres pågående lederdebatt, var Solberg i det tause laget:

– Dere drar ikke meg inn i ledersaken i Venstre på noen måte. Som statsminister ønsker man seg ro og harmoni alle steder. Det får man sjelden.

Fra talerstolen roste Solberg Venstres deltakelse i samarbeidet og listet opp hvordan Venstre også har bidratt til å flytte politikk i grønn retning.

– Det er viktig fortsatt å henge sammen. «Det er viktigere å henge sammen enn å bli hengt hver for oss», sa i sin tid Jan P. Syse. Det må vi ikke glemme, sa Solberg.

Solberg erkjenner at hvetebrødsdagene er over

Hun oppfordret alle regjeringspartiene til å gjøre hverandre gode, men kom også inn på regjeringens ekteskapsproblemer.

– Vi har stått sammen i seks år. Jeg skjønner jo at hvetebrødsdagene er litt over. Og det har vært mye krangel i offentligheten. Men i et ekteskap er man også opptatt av at det vi har i fellesskap, er mer enn det som skiller oss.

Solberg fastslo at de fire i samarbeidet er ulike partier.

– Det er gjerne mellom dere og Frp det er størst avstand i mange spørsmål. Men jeg må minne om at det er veldig mange saker som samler oss og som faktisk bidrar til at vi klarer å samarbeide, sa hun og avsluttet:

– Dere trenger nok også oss andre – det holder ikke bare med Venstre, sa Solberg.

LES MER OM VENSTRE:

Analyse: Slik kan nye ansikter i Venstres topp flytte på partiets verdipolitikk

Berit Aalborg: Trines sosialliberale vending kan åpne for Abid Raja i ledelsen

Vedum langer ut med Venstre og blåser av sentrumssamarbeid

Sp-oppturen fortsetter - svakt for Venstre og KrF

Berit Aalborg: Venstre-folk sliter om dagen. Så kraftig at mange av de gamle idealistene har gitt seg

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter