Nyheter

– Er møtet lørdag?

Konfliktrammede Islamsk Råd Norge har invitert til viktig møte, men inviterte vet ikke selv hvilken dag de skal møte på.

Som et svar på kravet om opprydning fra kultur- og trosminister Linda Hofstad Helleland, har Islamsk Råd Norges (IRN) midlertidige styre sendt Kulturdepartementet en redegjørelse. Her står det blant annet at det er planlagt å gjennomføre et styreleder/imam-møte lørdag den 02.07 2016.

LES OGSÅ: Fryser fortsatt penger til Islamsk Råd

Alle styreledere og imamer i IRN, skal angivelig være invitert til møtet. Men blant de involverte selv hersket det dagen før det planlagte møtet full usikkerhet om når de egentlig skal møte opp.

Lørdag, søndag eller mandag?

Skal møtet holdes lørdag, slik IRN skrev til departementet?

– Møtet skal holdes på søndag. Eller jeg tror det sto 4. juli i innkallelsen, hvilken dag er det? Mandag? spør styreleder Khalid Hussain Syed i Central Jam- e-Mosque World Islamic Mission, Oslos fjerde største moske.

– Jeg har fått en e-post. Og der står det to forskjellige datoer. Søndag 2. juli står det, men den 2. er en lørdag, sier Ghulam Sarwar, styreleder i Oslos tredje største moske, Central Jamaat-E Ahl-E Sunnat Norway.

Også andre styreledere i moskeer Vårt Land har vært i kontakt med, rapporterer fredag formiddag 1. juli om samme uvisshet.

LES MER: Ber Islamsk Råd rydde opp så fort som mulig

Secka: Blir utsatt på ubestemt tid.

Fungerende styreleder og medlem av arbeidsutvalget som skal granske situasjonen i rådet, Kebba Secka, sier at han selv ikke sikker på når møtet skulle holdes. På telefon torsdag denne uken sier Secka at møtet skal holdes etter ramadan, som avsluttes 6. juli. Men i brevet til Kulturdepartementet, sendt tre dager tidligere, skriver Secka og de andre i arbeidsutvalget at møtet er planlagt lørdag 2. juli.

LES OGSÅ: Nå tror Secka at kulturministeren åpner pengesekken igjen

Fredag ettermiddag opplyser Secka på sms at møtet utsettes. Blant andre ryktes datoen 23. juli, men Secka sier det ikke er bestemt. De må først innhente informasjon om ferieplaner.

Dermed ser det ut til at truslene til to av Oslos største moskeer ikke fører frem. Styrelederne i både Det Islamske Fellesskap Bosnia-Hercegovina og Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat har sagt de vil melde seg ut av IRN hvis ikke nytt styre faller på plass før sommeren.

LES MER: «Islamsk Råd har gått fra vondt til enda verre»

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter