Nyheter

En tredel av kirkens medlemmer vil ikke betale for medlemskapet

Kulturministeren tror det blir krevende å innføre medlemsavgift.

Snaut halvparten av medlemmene i Den norske kirke er villige til å betale inntil 1.000 kroner i årlig medlemsavgift. En tredel vil ikke betale i det hele tatt.

Livssynsorganisasjoner får i dag rundt 900 kroner per medlem i offentlig støtte. En meningsmåling Respons har gjort for Aftenposten viser at 45 prosent av Den norske kirkes medlemmer er villig til å betale en tusenlapp i medlemsavgift over skatteseddelen. 33 prosent ønsker ikke å betale en slik kirkeskatt, dersom den skulle bli innført.

LES MER: Staten har i årtier gitt Den norske kirke en usynlig millionstøtte

– Medlemsavgift krevende

Befolkningen for øvrig er mindre positive enn medlemmene av den tidligere statskirken. 37 prosent sier ja til å betale inntil 1.000 kroner i året, mens 41 prosent ikke vil betale noe som helst. Dette er interessante funn, mener kulturminister Linda Hofstad Helleland (H), som har tro og livssyn som en del av sin politiske portefølje.

– Det vil alltid være mer krevende å innføre en medlemsavgift enn å videreføre en ordning man har hatt gjennom mange år. Følgene for folkekirken av å innføre elementer av medlemsbetaling vil derfor måtte utredes før vi kan vurdere om det er aktuelt, sier hun.

LES TRYGVE W. JORDHEIM: «Så lenge andre gode tiltak får offentlig støtte, må tro og livssyn også få det»

Allerede skatt

Direktør Jens Petter Johnsen i Kirkerådet lar seg ikke skremme av resultatene og minner om at pengene allerede går over skatteseddelen og at en eventuell endring vil være en omdisponering.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter