Nyheter

Én million i bønn mot terror

Terrorisme næres av fattigdommens fortvilelse, sa pave Frans under historisk messe.

Fattigdom og kamp mot religiøs vold sto i sentrum da pave Frans talte på historisk gudstjeneste i Nairobi torsdag.

Én million mennesker var til stede på messen på universitetsområdet i Kenyas hovedstad.

Her oppfordret pave Frans til å jobbe for forsoning og fred:

– Jeg snakker spesielt til landets unge. Må dere alltid være opptatt av de fattige, og avvise alt som fører til fordommer og diskriminering.

Politisk ustabilt

Messen er det største arrangementet på pavens seks dager lange besøk i det sentrale Afrika. I morgen skal han blant annet besøke slumområdet Kangemi i Nairobi, før han setter kursen mot Uganda og videre til Den sentralafrikanske republikk (SAR) på søndag.

Både Kenya og Uganda har merket religiøs terror, gjennom Al-Shabaabs aksjoner. Men SAR er særlig grad preget av konflikter med religiøse overtoner. I mars 2013 ble grunnloven satt til side av den islamistiske opprørsgruppen Seleka, som senere ble drevet ut igjen av hovedstaden Bangui av fredsbevarende styrker.

Vedvarende konflikt mellom Seleka og den kristne motstandsgruppen anti-Balaka har likevel gjort det vanskelig å gjenskape den politiske stabiliteten i landet.

Fattigdom og terror

På plass i Kenyas hovedstad i dag stresset paven at dialog mellom religioner var nødvendig for å lære unge at vold i Guds navn er uberettiget.

Han la samtidig vekt på hvordan dette var knyttet til fattigdom og korrupsjon. Paven oppfordret Kenyas ledere til transparens og rettferdig fordeling for å hindre radikalisering:

– Erfaring viser at vold, konflikt og terrorisme næres av frykt, mistillit og fortvilelsen som fødes av fattigdom og frustrasjon, understreket han ifølge CNN.

Kenya står stille under Pavebesøket. Torsdag var erklært offentlig fridag. 30 prosent av landets befolkning er katolikker.

Dette er pave Frans' første besøk på kontinentet.

LES OGSÅ: Brobygger til Kenya

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv er journalist i kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter