Nyheter

– En imamutdanning ville ikke gjort islam norsk

Kunnskapsministeren synes argumentene er gode, men oppretter ikke imam-utdanning.

Torbjørn Røe Isaksen ser gode grunner til at imamer skal få en tilsvarende teologisk utdanning som prester i Norge.

– Jeg tror også at ønsket vil bli sterkere etter hvert som det blir flere muslimer som er født og oppvokst i Norge. Jeg synes ideen er sympatisk, sier kunnskapsministeren.

Men han kommer ikke til å ta initiativ til at det opprettes en slik utdanning.

Gjør ingenting

Universitetene er uavhengige institusjoner som bestemmer hvilke utdanninger som opprettes, og politikere bør ikke pålegge dem utdanninger, mener Røe Isaksen. Det finnes heller ikke egne utdanninger for katolske prester, buddhistiske munker eller sikhenes åndelige ledere, påpeker han.

– Og hvordan vil det fungere i praksis? Islamsk råd sier at en slik utdanning ikke vil ha legitimitet i muslimske miljøer. Har den ikke det, så har man ikke kommet noe lenger.

Følg oss på Facebook og Twitter!

I Høyres program?

Røe Isaksen vil samtidig at diskusjonen Afshan Rafiqs trekker opp, går inn i arbeidet med Høyres program mot neste valg.

– Debatten reflekterer ønsket om et europeisk islam og muslimsk tro i en norsk kontekst. Islam kan påvirkes utenfra, men reformen må komme innenfra. En islamutdanning ville ikke gjort islam norsk. Det er for enkelt.

Om det skal stilles krav til imamer som kommer på arbeidsvisum vil han ikke svare på så lenge det ikke er en problemstilling som er hans ansvar.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter