Kirke

Ellingsrud kirke tapte første runde

Ellingsrud menighet tapte første runde da Oslo kirkelige fellesråd torsdag vedtok at Ellingsrud kirke skal fristilles for utleie til Bymisjonen: – Vi skal kjempe til siste slutt, sier Bjørn Engstrøm.

– Avgjørelsen har skapt stor forferdelse og beklagelse i menigheten. Det er en trist stemning på Ellingsrud i dag blant de som har fått vite resultatet, sier Bjørn Edvard Engstrøm, en av ildsjelene i «Aksjonsgruppe for bevaring av Ellingsrud kirke», medlem av menighetsrådet i Ellingsrud og Furuset menighet, samt vararepresentant til Kirkelig fellesråd i Oslo.

Vårt Land har i flere saker skrevet om dramaet rundt den foreslåtte fristillingen av Ellingsrud kirke til utleie. En fristilling betyr at kirken opphører å være en soknekirke.

Torsdag tapte Ellingsrud kirke første runde da saken kom opp i Kirkelig fellesråd i Oslo.

Fellesrådet vedtok at kirken skal fristilles for utleie og at det skal innledes forhandlinger om utleie til kirkens Bymisjon.

LES MER: Dommens dag for Oslokirke

Stemte ned motforslag

Motforslaget om at Ellingsrud kirke fortsatt skulle være soknekirke, men inngå forhandlinger med Bymisjonen om utleie, ble nedstemt.

Ifølge Bjørn Engstrøm foreslo Ellingsrud menighet et kompromiss om at alle inntektene fra utleien skulle gå direkte og uavkortet til Oslo kirkelige fellesråd.

– Det var pengene som var drivkraften for fristillingen. En fristilt kirke ligger under fellesrådet. Den kan selges og leies ut fritt, sier Bjørn Engstrøm.

LES MER: Når folkekirken forsvinner

Siste runde

Den endelige avgjørelsen blir tatt torsdag neste uke. Da skal saken opp i Oslo bispedømmeråd.

– Vi skal kjempe til siste slutt og har bedt om en halvtime før møtet. Da skal blant annet to av våre prester redegjøre for vårt syn på saken og forsøke å få til et annet vedtak, sier Bjørn.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke