Nyheter

Edvardsen vil ikke delta i homofilidebatten

Sarons Dal-leder Rune Edvardsen mener homofilidebatten skygger for hovedsaken i kristendommen. Selv vil evangelisten ikke delta i den debatten.

Se video av Hareide i Sarons dal nederst i saken!

KVINESDAL: – Jeg har et klart syn på hva jeg synes er rett og galt. Jeg har en trosoverbevisning, men det er ikke min oppgave å forkynne eller debattere dette. Jesu og mitt hovedbudskap er at Gud elsker alle mennesker. Jesus begynte ikke med bud og regler, men han sa veldig enkelt først: «Kom til meg», sier Edvardsen til Vårt Land.

Dagen derpå i «Dalen»

Det er dagen derpå: Tirsdag kveld dukket TV-kanaler og nyhetsmedier opp på sommerstevnet i Sarons Dal, for å formidle hva KrF-leder Knut Arild Hareide i kveldsmøtet ville si om hvorfor han deltok i Pride-paraden tidligere i sommer og dermed skuffet mange av sine velgere. Slik ble homofili et tema også i Sarons Dal.

– Mange hadde lyst til å høre min forklaring på hvorfor jeg stilte opp der, som en solidaritetshandling med homofile etter massakren i Orlando. Mange har gitt positiv respons. Og mange har sagt at de ikke er enige, men at de kan forstå hvordan jeg har tenkt, sier Hareide til Vårt Land.

Han tasser rundt i stevneområdet med barnevogn, egne og andres barn. Han har giftet seg inn i en pinsevennslekt der sommerstevnet i Sarons Dal er et årlig høydepunkt. De siste fire årene har han vært på talerstolen i «dalen», men i år er han der hele stevneuka som familiefar. Han vet at mange av stevnedeltakerne er uenige i det mange oppfatter som at KrF-lederen støtter homofile og homofilt samliv.

LES MER: KrF-topper er lunkne til homo-debatten

Hareide godt mottatt

– Det er godt å være her, både jeg og familien er tatt utrolig godt imot, sier Hareide.

– Det skulle da bare mangle, repliserer Rune Edvardsen, lederen i Sarons Dal.

– Hareide må gjøre det han gjør, og si det han mener. Vi må være såpass åpne at vi respekterer folk for det de sier og gjør.

– Synes du Hareide har fått ufortjent mye kjeft?

– Han må forstå at det han gjorde skapte engasjement blant mange mennesker.

Jesus i paraden?

– Ville du selv gått i Pride-paraden?

– Kanskje ville Jesus ha gått i paraden, men jeg hadde ikke gjort det, svarer Edvardsen.

Han har sett Pride-paraden i ulike land, og reagerer på «den utsvevende, utagerende og unødvendige innpakningen».

– Jeg registrerer at en del homofile og lesbiske ikke er helt med på det som skjer i slike parader.

LES OGSÅ: Kari Edvardsen savner ektemannen hver dag

Men Rune Edvardsen er altså ikke sikker på om ikke Jesus kunne ha gjort som Knut Arild Hareide.

– Jesus var grensesprengende. Han ville nå inn til mennesker i alle lag, for å vise at alle er like viktige for ham. Du finner i Bibelen ikke mange eksempler på at Jesus åpnet samtaler med å si: «Slutt med det!»

Skremt fra kristen tro

På samme måte mener Edvardsen at kristne i dag må passe seg for at debatten om homofili ikke skal skremme folk fra kristen tro.

– Homofile er like mye elsket av Gud som alle andre. Min grunnholdning er: «Den som er uten synd, kast den første stein!» Når jeg ser hva som skrives av mennesker som kaller seg kristne, ikke minst på kommentarfeltene på internett, konstaterer jeg at det er en god del steinkasting. Og jeg synes ikke det er så mye bedre å skrive slikt enn å synde på andre måter.

LES OGSÅ: 82 meldte seg ut av KrF etter at Hareide deltok i Pride-paraden

Sjefen i Troens Bevis, verdensevangeliseringsbevegelsen med utgangspunkt i Kvinesdal, mener at homofile har måttet tåle «veldig mye» fra kristne:

– Viktigere enn å fordømme

Kanskje kjærlighet og inkludering hadde vært viktigere enn å fordømme, foreslår Edvardsen.

Selv opplever han seg kalt til å gjøre godt og å forkynne et godt, tilgivende budskap om en god Gud.

– Når homofili blir diskutert opplever jeg ofte at det gode i kristentroen blir dratt ned i bøtta. Troen skal komme av forkynnelse. Men det kan bli for mange pekefingre og advarsler. Jeg tror vi kristne fikk pekefingeren mest for å si «kom», sier Rune Edvardsen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter