Nyheter

Drømmer om at Norge tar imot 50.000 flyktninger

I høst ble Arne Viste dømt til ett års fengsel for å ansette asylsøkere uten lovlig opphold i Norge. Torsdag mottok han Vårt Lands årlige Petter Dass-pris.

En nesten fullsatt Oslo domkirke ga Arne Viste stående applaus da han mottok Vårt Lands Petter Dass-pris torsdag kveld.

Prisen deles ut hvert år til noen som i god Petter Dass-ånd har satt Gud og den kristne troen på dagsorden på en engasjerende måte. Kampen for ureturnerbare flyktninger har gjort Arne Viste til et kjent navn i norsk offentlighet. Viste har gitt tydelig uttrykk for at den kristne troen har motivert ham til radikal nestekjærlighet for sine neste.

Arne Viste er vinneren av Petter Dass-prisen 2019.
Foto: Erlend Berge

– Vi har dyp respekt for den veien du har gått for å følge den Kristus du tror på, sa Vårt Lands religionsredaktør Alf Gjøsund da Viste mottok prisen.

Arne Viste benyttet takketalen til å løfte frem behovet for å hjelpe verdens flyktninger.

– Én prosent av verdens befolkning er på flukt. Verdens behov er at hundre mennesker står sammen om å hjelpe én. Da hadde vi løst verdens flyktningproblem. Min drøm er at Norge med sine fem millioner skal ta imot 50.000 flyktninger. Da vil de få sitt bønnesvar, sa Viste.

De andre nominerte var Merete Thomassen og Kirkelig Dialogsenter ved Hanna Barth Hake. Også de fikk skryt fra religionsredaktøren.

– Alle kandidatene kunne vært verdige mottakere av prisen, sa Gjøsund.

Arne Viste er vinneren av Petter Dass-prisen 2019.
Forfatteren og musikeren Levi Henriksen leste teksten «Den som har rene hender» under Petter Dass-utdelingen. Foto: Erlend Berge

Kvelden ble innledet av Kammerkoret NOVA, som hadde flere innslag under utdelingen. Forfatteren og musikeren Levi Henriksen leste teksten «Den som har rene hender» og Marianne Pentha og Øyvind Boye holdt minikonsert med utdrag fra juleturneen deres. Kvelden ble avsluttet med en adventsrefleksjon fra forlagsredaktør og kommentator Åste Dokka.

Arne Viste er vinneren av Petter Dass-prisen 2019.
Vårt Lands nyhetsredaktør Veslemøy Hedvig Østrem var konferansier og innledet kvelden sammen med sjefsredaktør Bjørn Kristoffer Bore. Kammerkoret NOVA bidro med flere innslag.

 Foto: Erlend Berge

LES MER:

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter