Nyheter

‘Domkirken er for liten’

Bønn for Oslo ser etter enda større lokaler. – Oslo Spektrum er aktuelt, men det krever en del jobb.

Bønn for Oslo har pågått årlig siden 2000, og har som formål å samle kristne til «bønn for Oslo, til velsignelse for byen og utrustning og inspirasjon». Det økumeniske arrangementet går av stabelen 10. januar, og avslutter med en festgudstjeneste søndag 14. januar i Oslo domkirke.

– Kun en brøkdel av våre vanlige gudstjenestedeltagere­ får plass i Domkirken, sier Erik Andreassen, talsperson for Bønn for Oslo.

Han er også hovedpastor i Oslo misjonskirke Betlehem, én av 21 ulike kirkesamfunn i hovedstaden som står som medarrangører.

– Bare i menighetene Filadelfia, Storsalen og Oslo misjonskirke Betlehem er det flere søndag klokka 11 enn det er plass til i Domkirken, sier han.

De siste årene har Oslo domkirke vært fullsatt på den avsluttende festgudstjenesten for arrangementet. Dermed vil ­arrangørene fra og med 2019 se seg om etter nye lokaler.

– Jeg håper vi skal feire økumenisk gudstjeneste i 2019. Men Domkirken er for liten for Bønn for Oslo.

Luksusproblem

Knut Refsdal er generalsekretær i Norges Kristne Råd og sier dette tyder på et slags luksusproblem.

– Det er et hyggelig problem at lokalet er for lite, og tyder på at Bønn for Oslo har vind i seilene. Mitt inntrykk er at stadig flere menigheter har kommet til de siste årene, sier han.

Organisasjonen han leder er et økumenisk samarbeidsorgan for kirker og trossamfunn.

– I en tid der samfunnet blir sekularisert og vi ser et økende mangfold i tro og livssyn, må vi stå sammen som kristne, sier han.

Ikke plass

Erik Andreassen håper og tror kirkegjengere fra de 21 medarrangørene også i år fyller domkirken. Ved tidligere anledninger har bygget blitt så fullt at folk ikke har kommet inn.

Vil man prøve å leie et større­, ikke-kirkelig lokale?

– Oslo Spektrum er aktuelt, men det krever en del jobb. Vi har ikke snakket konkret om det.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter