Religion

Dødstallet stiger etter Brussel-terroren

Selvmordsbombere tok med seg 35 i døden, og belgisk politi fortsetter terrorjakten.

Tallet på drepte i Brussel-angrepet stiger.

– Fire pasienter har dødd på sykehus. Sykepersonell gjorde alt de kunne. Det samlede tallet: 35, skrev helseminister Maggie De Block på Twitter mandag.

Tallet på drepte ble med det oppjustert fra 31, og i tillegg mistet tre antatte selvmordsbombere livet i det verste angrepet i Belgia siden andre verdenskrig.

Rundt 340 ble såret i de to bombeangrepene tirsdag, og fortsatt mottar flere intensivbehandling på sykehus. Det er en rekke nasjonaliteter blant ofrene.

LES OGSÅ: «IS ønsker religionskrig»

Aksjoner

Belgisk politi har gjennomført flere aksjoner, razziaer og pågripelser i kjølvannet av tirsdagens terror.

Mandag siktet påtalemyndigheten ytterligere tre personer for tilknytning til en terrorgruppe. Navnene er offentliggjort som Yassine A., Mohamed B. og Aboubaker O., men ellers er ingen detaljer om dem gjort kjent.

– De er siktet for å ha deltatt i aktivitetene til en terrorgruppe, siterer AFP fra påtalemyndighetens uttalelse.

En fjerde person som har vært inne til avhør etter i alt 13 politiaksjoner søndag, er blitt løslatt.

LES OGSÅ: Belgia er arnested for terrorister

Ny video

Den eneste som er siktet for direkte tilknytning til tirsdagens terror, er til nå en mann belgiske medier har identifisert som Fayçal Cheffou. Han skal ha deltatt i angrepet mot flyplassen i den belgiske hovedstaden, men vil ifølge pressen ikke forklare seg.

Mens myndighetene tror Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui gjennomførte selvmordsangrep i avgangshallen, eksploderte ikke sprengladningen Cheffou skal ha hatt med seg.

Mandag offentliggjorde myndighetene nye opptak av det som antas å være Chaffou på flyplassen. Bildene viser ifølge AFP en mann i lys jakke og hatt som dytter en bagasjetralle med en stor bag gjennom avgangshallen sammen med Bakraoui og Laachraoui.

LES OGSÅ: IS rekrutterer høyt utdannede pakistanere

Tester flyplassen

Ødeleggelsene på flyplassen Zaventem er omfattende, og det er fortsatt ikke satt noen dato for når gjenåpning kan skje. Men én uke etter angrepet skal det tirsdag gjennomføres tester av de midlertidige løsningene som flyplassen håper skal gjøre en delvis gjenåpning mulig.

– De siste dagene er det gjennomført omfattende analyser av terminalbygningen og ulike muligheter for en delvis gjenopptakelse av aktiviteten. Når en delvis gjenåpning kan skje, er ikke bestemt, kunngjør flyplassen og arbeider for å sette opp et midlertidig avgangsområde med skjerpede sikkerhetstiltak.

LES OGSÅ: - Vi er vitne til et psykologisk spill

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion