Nyheter

Dødsårsak er trolig avmagring

13-åringen som ble funnet død nyttårsaften på en hytte på Beitostølen, døde trolig av avmagring, ifølge obduksjonsrapporten. Dødstidspunktet er usikkert.

– Vi har fått resultatet fra den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt. Folkehelseinstituttet kan ikke komme med noen sikker dødsårsak foreløpig, men det er sannsynlig at dødsfallet har sammenheng med avmagring, opplyste politiadvokat Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt på en pressekonferanse på Gjøvik mandag ettermiddag.

Dalsveen forteller at politiet fikk en henvendelse fra barneverntjenesten 26. november i fjor med spørsmål om politiet kunne sjekke en adresse der jenta og hennes mor kunne befinne seg.

Politiadvokaten sier dette er den samme hytta som jenta ble funnet død i på nyttårsaften.

– Oppdraget var å se om det var folk der. Det var det ikke. En tjenestemann fra Vestoppland politidistrikt kom i sivil politibil og skulle ikke gjøre se til kjenne. Han kunne ikke se fra veien at det var noen til stede. Det ble også meldt tilbake til barnevernstjenesten.

Det avgjørende for politiet nå blir å få klarhet i hvorfor jenta døde, og om noe kunne vært gjort annerledes for å avverge dødsfallet, presiserte Dalsveen.

Ifølge politiet flyttet moren og datteren fra Bærum til Øystre Slidre i høst, for deretter å melde flytting til Oslo.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter