Nyheter

Disse vil bli kirkerådsdirektør

Det er ni søkere til stillingen som øverste leder for Kirkens nasjonale ­administrasjon.

I går gikk søknadsfristen for stillingen som ny direktør for Kirkerådet ut. Den norske kirkes nye administrerende leder overtar etter Jens-Petter Johnsen, som har hatt stillingen i seks år.

Intern søker

Fire kvinner og fem menn har søkt på stillingen.

Blant dem finner vi blant annet Paul Erik Wirgenes, avdelingsdirektør i Kirkerådet ved avdeling for menighetsutvikling, Elise Sandnes, stiftsdirektør i Oslo Bispedømme og tidligere domprost i Kristiansand, Dag Nordbø.

Søkerne har erfaring fra både kirke- og næringsliv.

– Vi ønsker en kirkegjenger, med et aktivt og nært forhold til kirkens arbeid. Teologisk bakgrunn vil være en fordel, men ikke avgjørende, sa ­leder i Presteforeningen, Martin ­Enstad, om den nye kirkerådsdirektøren til Vårt Land forrige uke.

Han la også vekt på at den nye direktøren må kunne skape bred oppslutning om samlende løsninger for en ny kirkeordning.

Avgjøres i mars

Sofie Braut, kirkemøterepresentant fra Stavanger, uttalte i samme sak at «det er en krevende stilling der vi trenger et klokt og vidsynt menneske, med evne til møte ­utfordringene kirken står overfor – og som også vil ha et blikk mot den konservative fløyen av kirken».

Hvem som blir den nye kirkerådsdirektøren blir bestemt på Kirkerådets møte 15.-16. mars.

Les mer om mer disse temaene:

Elise Kruse

Elise Kruse

Elise Kruse er religions- og featureredaktør i Vårt Land. Hun har jobbet i avisen siden 2017, som journalist, kommentator og som nyhetsleder.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter