Nyheter

Diskuterer fusjon mellom bedehus-gigantene

Den store samtalen om sammenslåing av Indremisjonsforbundet og Misjonssambandet er i gang igjen. Flere advarer mot å tro at det vil være enkelt.

– Vi finner mange av de samme verdiene i NLM og ImF, men det er ikke sikkert det alltid fungerer så godt at to bestekompiser flytter sammen.

Det sier personalleder i Indremisjonsforbundet (ImF), Aud Karin Kjølvik Ringvoll, til Utsyn, som er organet til Misjonssambandet (NLM). Ringvoll talte sist uke på UL (Ung Landsmøte), som er et samarbeid mellom ungdomsavdelingene i NLM og ImF.

LES OGSÅ: Nå er bedehuskulturen trendy

– Sammen er vi sterkere

Debatten om fusjon av de to bedehus- og misjonsorganisasjonene ble reist av ImF-forkynner Torgeir Skrunes under organisasjonens generalforsamling i juli. «Når skal ImF og NLM slå seg sammen?» spurte han, og Kjetil Fyllingen – ansatt i ImF – postet spørsmålet på Facebook.

Stemmer fra både NLM-hold, ImF-hold og mer utenforstående har engasjert seg i debatten. De aller fleste er positive. Blant dem som sier ja, er Juel Østereng, mangeårig styreleder i Misjonssalen Oslo (NLM).

– Nå hører ikke jeg hjemme i ImF, men jeg deler helt deres ståsted og ser liten forskjell på ImF og NLM. Ja, la oss bli ett for sammen er vi sterkere. Dessuten tror jeg på en stor synergieffekt, skriver han.

LES OGSÅ: Hastet med å åpne for kvinner

– Mange skjær i sjøen

Noen advarer imidlertid mot skjær i sjøen og – i likhet med Aud Karin Kjølvik Ringvoll i ImF – mot å tro at en fusjonsprosess vil være enkel.

Nyvalgt leder i ImF, Odd Arild Nybø, sa før generalforsamlingen at han ikke ønsker en fusjon mellom egen organisasjon og NLM.

– Jeg er positiv til fusjon med andre organisasjoner for på den måten å få et sterkere bedehusarbeid, og jeg ser fordeler med å ha færre organisasjoner å forholde seg til i bedehuslandskapet. Likevel tror jeg det vil bli vanskelig å fusjonere. Bedehusfolket er glade i organisasjonene, og jeg trur mange tenker at de «mister» organisasjonen sin hvis det blir en fusjon, uttalte han til Sambåndet.

Derimot sier han ja til felles «bedehustrossamfunn» i stedet for dagens situasjon, der ImF og NLM har hvert sitt trossamfunn.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter