Politikk

Dette sier kristne ledere om Trump

Pragmatisme eller dumskap? ­Oppfatningene er delte om kristenlederes støtte til Donald Trump.

• En stemme for Trump er en stemme for å undertrykke minoriteter. En stemme for Trump er en stemme for økt vold gjennom bruk av tortur. En stemme for Trump er en stemme for alt kirken har oppmuntret sine medlemmer til å unngå. Jeg kan ikke fri meg fra tanken om at den evangeliske støtten til Trump er gravsteinen for evangelisk kristendom.

Michael Stark, kristen filosof, forfatter og foredragsholder

• Jeg synes ikke det er et moralsk onde å stemme på Trump, for det er ikke noe moralsk galt ved å stemme på en kandidat med brister hvis du mener han vil gjøre mer godt for nasjonen enn motstanderen vil. Faktisk er det da det moralsk riktige å gjøre.

Wayne Grudem, teologiprofessor

• Det evangeliske fellesskapet har i dette valget gjort det klart at å stemme på en leder med kristne verdier, bare er en tanke de har kommet på etterpå. Det som er viktig for dem er å opprettholde den hvite kristenhetens fremtredende rolle i samfunnet, noe Trump har lovet å gjøre, og Clinton helt klart ikke vil.

Houston Barber, Huffington Post

• Å gi helhjertet støtte til Trump etter i årevis å ha hevdet at presidentens karakter har stor betydning, vil bare styrke stereotypier av evangelisk kristne som hyklere. Derfor har støtten til Trump fra noen evangeliske ledere under valget vært flaue og skadelige for det kristne vitnemålet.

Redaktørene i The Christian Post

• Evangelisk kristne som offentlig gir sin støtte til Trump bør bare gjøre det med betydelig bestyrtelse i stemmen, der de gjør det tydelig at den eneste grunnen til å stemme på en mann som er så uegnet for embetet, er at alternativet er så mye verre. (...) Hvis ikke noe uforutsett skjer, vil landets neste øverste leder være Hillary Clinton eller Donald Trump. Gud hjelpe oss.

Redaktørene i The Christian Post

• Til mine mange venner som er mot fri abort og føler seg revet mellom å stemme på en upopulær, men høyt kvalifiserte aborttilhenger i kandidaten Hillary Clinton, og en inhabil narsissist som utgjør en eneste stor trussel mot vårt amerikanske demokrati, Donald Trump, vil jeg gjerne komme med et forslag: Dere bør stemme på Hillary Clinton.

Rachel Held Evans, 
kristen abortmotstander og spaltist

• I de åtte årene siden vi hadde en abortmotstander som president, har abortraten i USA falt til sitt laveste nivå siden 1973. Jeg tror den beste måten å videreføre denne trenden på er (...) å skape en kultur der det blir færre uønskede svangerskap. Data tyder på at en progressiv sosialpolitikk som gjør helse og barneomsorg rimeligere, prevensjon mer tilgjengelig, som lindrer fattigdom og støtter en lønn å leve av, har størst betydning for å skape en slik kultur, mens det ikke er noen nedgang i aborter i land der abort er ulovlig.

Rachel Held Evans

Følg oss på Facebook og Twitter!

• Hvis kristne ønsker å støtte den kandidaten som best eksemplifiserer Bibelens verdier, så må de ut fra ethvert subjektivt mål stemme på Hillary Clinton. Selv om hun har klare svakheter, så er hennes trosbaserte grunnlag veldokumentert for alle som vil se det.

Houston Barber, Huffington Post

• Støtten de evangelisk kristne har gitt meg – og jeg vet ikke om jeg fullt ut fortjener den – har vært helt fantastisk.

Donald Trump i sin takketale etter ­nominasjonen

Les mer om mer disse temaene:

Geir Ove Fonn

Geir Ove Fonn

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk