Klima

Dette mener 
kandidatene

De fremste kandidatene blant Republikanerne avviser menneskeskapt oppvarming, mens Demokratene vil handle.

Bilde 1 av 8

Hele 14 kandidater kjemper nå om republikanernes nominasjon. Alle er for bygging av oljeledningen Keystone XL, og alle er også mot Obamas nye Clean Power Plan, som skal begrense utslipp av klimagasser fra kraftverk.

Donald Trump (23,7 prosent): Tror ikke på global oppvarming

Ben Carson (18,4 prosent): Er «ikke overbevist» om at klimaendringene er menneskeskapt

Marco Rubio (9,9 prosent): Tror ikke på menneskeskapte klimaendringer

Carly Fiorina (8,9 prosent): Tror på menneskeskapte klimaendringer, men vil ikke ta grep som kan være negative for økonomien

Jeb Bush (7,1 prosent): Tror på menneskeskapte klimaendringer, men ønsker markedsbaserte løsninger heller enn statlige reguleringer

Alle demokratene med realistiske vinnersjanser tror på menneskeskapte klimaendinger. De er mot bygging av oljeledningen Keystone XL, og for Obamas nye plan for å begrense utslipp fra kraftverk. På de fleste målingene har kandidatene Webb, O’Malley og Chafee oppslutning på under én prosent.

Hillary Clinton (42 prosent): Vil ha massiv satsing på solenergi, ved hjelp av et mangfold av virkemidler. Innen 2027 skal 33 prosent av strøm brukt i USA være fra fornybare kilder. Har ikke sagt om hun vil ha avgift på karbonutslipp.

Bernie Sanders (25,4 prosent): Vil innføre ny avgift på karbon- og metanutslipp, og gjøre det rimeligere og enklere for husholdninger installere solcellepanel.

Joe Biden (18,6 prosent): Har ennå ikke bestemt seg for om han stiller til valg, og har derfor ikke kommet med klimapolitiske utspill.

Les mer om mer disse temaene:

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal jobber i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Klima