Nyheter

Dette er Søndagsrådet

Foreldre skal hjelpe hverandre med barneoppdragelsen ved å dele erfaringer på nytt nettsted.

Tanken er at nettsiden, som har fått navnet «Søndagsrådet», skal bli en felles arena hvor foreldre kan dele sine erfaringer om barn, ungdom og oppvekst.

I september ble Bjørn Jarle Sørheim-Queseth hyret inn i en prosjektstilling hos Mentor Medier. De siste månedene har han stått i spissen for utviklingen av det nye nettstedet, som er en del av Vårt Lands portefølje.

– Samfunnet forandrer seg fort, og jeg tror mange kristne opplever at det er vanskelig å snakke om tro og dele de samme verdiene som de selv ble oppdratt etter, sier han.

LYTT HER: Utslitt i advent? Her er gode råd til å holde ut

Anonyme spørsmål

«Søndagsrådet» vil fungere som et forum hvor foreldre anonymt kan stille spørsmål eller dele sine erfaringer i spørsmål rundt barn og oppvekst. Den som sender inn spørsmål, må registrere seg med brukernavn.

Deretter kan andre brukere svare eller kommentere under det innsendte spørsmålet.

Prosjektlederen forteller at han har spurt mange hva slags input de savner i kristenlivet sitt. Responsen indikerer at mange finner det vanskelig å formidle varige verdier i en hverdag hvor mange ulike impulser og inntrykk kjemper om oppmerksomheten.

– Tilbakemeldingen, spesielt fra unge småbarnsforeldre, er at de savner tips og råd om hvordan de kan dele kristentroen sin med barna og leve sammen som en kristen familie, sier han.

Henter inn kompetanse

Den siste tiden har «Søndagsrådet» knyttet til seg flere personer med relevant kompetanse. Disse vil svare på de innsendte spørsmålene etter beste evne. En av de som vil bidra er Kjartan Ørnes, som blant annet er daglig ­leder i Kristent Pedagogisk Forum (KPF).

– Det blir interessant å få være med å tenke høyt og komme med innspill i problemstillinger som folk opplever. I det mylderet som finnes av råd og informasjon til barn og unge tror jeg det er bra å ha et forum som formidler kristne verdier, sier han.

Han mener noe av overføringen av verdier og tankesett fra foreldre til barn har forsvunnet, i takt med samfunnsendringene.

– Det er det ingen tvil om. Jeg tror foreldrene var tettere på barna sine før. I dag er en stor del av den påvirkningen overlatt til skole, fritidsaktiviteter – og ikke minst internett, sier Sørheim-Queseth.

Skal unngå grøftene

Ved enkelte tidligere tilfeller har nettsteder og organisasjoner som har gitt råd til kristne, møtt kritikk i andre medier. Dette gjelder særlig omdiskuterte spørsmål som abort og homofili. Bjørn Jarle Sørheim-Queseth bekrefter at de er observante på problemstillingen.

– Vi er veldig klar over at slike sider før har havnet i ulike typer grøfter. Det ønsker vi å unngå. Vi skal ikke moralisere, belære eller trumfe gjennom et teologisk standpunkt. Vi ønsker å møte folk som likeverdige, sier han.

Han har også et ønske om at nettstedet skal fungere som en brobygger mellom generasjonene.

– Det finnes utrolig mye kunnskap blant andre foreldre som har oppdratt barn før. Jeg håper at de som er foreldre i dag kan gå inn på siden og lufte sine problemer, og at de som nå er besteforeldre kan dele av sin erfaring, sier han.

Nettsiden «Søndagsrådet» ble åpnet i slutten av oktober.

ANDRE AKTUELLE TEMAER I SØNDAGSRÅDET:

Skal man synge bordverst når man har besøk? Ruser sønnen min seg? Hvordan lærer jeg barna å be? Barnet mitt vil ikke gå på gudstjeneste - hva gjør jeg?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter