Religion

Dette er de mistenkte etter Brussel-angrepet

Belgiske myndigheter har så langt pekt ut fem mistenkte som er direkte knyttet til terrorangrepet.

* Najim Laachraoui (24) og de to belgiske brødrene Ibrahim El Bakraoui (30) og Khalid El Bakraoui (27) er navngitt av myndighetene som antatte gjerningspersoner bak terrorangrepene i Brussel. Fayçal Cheffou skal være den tredje bombemannen på flyplassen. Han er identifisert som Fayçal C. Belgiske myndigheter har så langt pekt ut fem mistenkte som er direkte knyttet til angrepene.

* Ibrahim El Bakraoui var en av selvmordsbomberne på flyplassen, ifølge påtalemyndigheten. Han ble i 2010 dømt til ni års fengsel for å ha avfyrt en kalasjnikov mot politiet og såret en tjenestemann under et ran. Tyrkiske myndigheter opplyser at han i sommer ble arrestert nær grensen til Syria og deretter deportert fra landet. Nederland og Belgia ble varslet om at han var fremmedkriger, men han fikk likevel gå.

* Den yngre broren, Khalid El Bakraoui, sto bak angrepet på metrostasjonen Maelbeek, ifølge myndighetene. Han ble i 2011 dømt til fem års fengsel for biltyveri. Han skal ha leid en leilighet som politiet aksjonerte mot i Forest i Brussel i forrige uke. Her ble det funnet et IS-flagg, et gevær, bombeutløsere og fingeravtrykk av Salah Abdeslam, mannen som nylig ble pågrepet og siktet for Paris-terroren i november i fjor.

LES OGSÅ: «IS ønsker religionskrig»

* Fayçal Cheffou er ifølge belgiske medier den tredje mannen som er avbildet på flyplassen iført hatt og lys jakke. Han satte igjen en stor bag på flyplassen og stakk fra stedet uten at bomben ble detonert. Han ble pågrepet av belgisk politi torsdag og siktet for terroren i Brussel lørdag. Han har jobbet som frilansjournalist. Er tidligere beskyldt av ordføreren i Brussel for å ha forsøkt å rekruttere jihadister blant flyktninger.

* Najim Laachraoui (24), som har brukt aliaset Suofiane Kayal, er ifølge politiet den andre selvmordsbomberen som sprengte seg på flyplassen. Laacrahouis DNA ble funnet på minst to bombebelter brukt i terrorangrepene Paris i november, og det antas dermed at han kan ha vært bombemakeren. Laachraoui ble etterlyst etter pågripelsen av Abdeslam i forrige uke. De to skal ha kjørt samme bil over grensen mellom Østerrike og Ungarn en drøy måned før terrorangrepet i Paris.

LES OGSÅ: Dødstallet stiger i Brussel

* En mann er på metroens overvåkningsbilder sett sammen med Khalid El Bakraoui like før angrepet, ifølge avisa Le Monde. Avisa skriver at politiet jakter på mannen, som hadde med seg en stor bag da kameraene fanget ham opp.

* Flere andre ikke navngitte personer er pågrepet etter tirsdagens angrep. Blant dem er en algerisk mann som ble pågrepet i Italia, mistenkt for å ha produsert falske dokumenter til personer knyttet til angrepene både i Brussel og Paris.

* Minst fire personer, deriblant belgieren Reda Kriket, er pågrepet og siktet for tilknytning til et mistenkt planlagt angrep i Paris. Én av dem er en 32 år gammel franskmann som ble pågrepet i Nederland søndag.

* Salah Abdeslam, som er utpekt som en av angriperne bak Paris-terroren, og som ble pågrepet i Brussel fredag, kan ha planlagt å delta i terroraksjonen før han ble tatt, opplyser en kilde i belgisk sikkerhetstjeneste til CNN.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion