Nyheter

Derfor stiller de til valg

Satsing på barnefamilier og rom for meningsforskjeller. Dette er noen av det som mobiliserer kirkegjengere til å stille til høstens menighetsrådsvalg.

Den 8.-9. september skal medlemmer av Den norske kirke stemme på kandidater til sine menighetsråd. Her er sakene som motiverer tre utvalgte listekandidater til å stille til valg i Alta, Spjelkavik og Randesund.

Den samfunnsengasjerte

Attraktive og imøtekommende menigheter er viktige for å løse prestemangelen i Nord-Norge, mener Bjarne Sætrum i Alta Sokn.

– Det er viktig at det ikke blir en unaturlig avstand mellom samfunn og kirke. Kirken må engasjere seg i en del av de tingene som samfunnet forøvrig er opptatt av, sier Bjarne Sætrum, førstekandidat på nominasjonskomiteens liste i Alta Sokn.

Sætrum er født og oppvokst på Kistrand i Porsanger kommune, men flyttet til Alta etter at han var ferdig med utdannelsen sin. I dag jobber han som avdelingsleder for Statnetts regionsentral i Alta.

LES MER: Den store guiden til kirkevalget

Flere roller og verv

Sætrum viser til sitt generelle samfunnsengasjement som en viktig del av grunnen til at han nå er listetopp i soknet.

– Jeg har vært samfunnsengasjert hele livet og har hatt ulike roller og verv, men ikke innenfor kirken før, forteller han.

Vårt Land har flere ganger skrevet om prestemangelen i de nordlige delene av Norge. Det er viktig å jobbe for å gjøre menighetene til attraktive arbeidsplasser, mener Sætrum.

– En aktiv og engasjert menighet vil være positiv med tanke på rekruttering av prester til menighetene, sier han.

Statlig ansvar

En personlig kampsak for Sætrum er at staten skal ta et større ansvar for kirkebyggene.

– Selv om engasjementet rundt menighetene enkelte steder er ganske lav, så er det viktig å ta vare på kirkene som følge av kulturen og historikken bak byggene.

For det finnes ikke en overflod av monumentale bygg i Norge, mener Sætrum.

– Derfor er det viktig at staten tar ansvar for den delen av historien.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter