Politikk

Den norske kirke starter kartlegging av forholdene for LHBT-ansatte

Den norske kirke har sendt ut en undersøkelse blant sine ansatte for å kartlegge utfordringer som ansatte med LHBT-bakgrunn møter.

– Målet er å fange opp hvordan og i hvilken grad ansatte med LHBT-identitet utsettes for belastninger og utfordringer i sitt yrke, sier leder i Kirkerådets LHBT-utvalg, Kristine Sandmæl, som til daglig er prost i Lofoten.

– Alvorlig for kirken

Det er blant annet på bakgrunn av at kirkelig ansatte som er lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT), har meldt om utfordringer på arbeidsplassen at undersøkelsen blir iverksatt.

– Dette er alvorlig for kirken.

Det sa Eleanor Brenna, daværende leder i Kirkerådets LHBT-utvalg, da undersøkelsen ble kunngjort i november i fjor.

Leder i Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum, sa den gang at hun var glad for at undersøkelsen skal gjennomføres.

– Dette vil gi oss viktig kunnskap. Kirken skal være et trygt og inkluderende arbeidssted – for alle, sier Raaum.

Vil gå ut til tusenvis av ansatte i Den norske kirke

Undersøkelsen går ut til tusenvis av ansatte i kirken. De ansatte vil bli spurt om erfaringer fra rekrutteringsprosesser, samarbeid mellom ulike grupper ansatte og også frivillige, opplevd diskriminering knyttet til legning, kultur for uenighet og endringer etter Kirkemøtets vedtak om vigselsliturgi i 2017.

Undersøkelsen omfatter alle ansatte i Den norske kirke, både i de kirkelige fellesrådene, bispedømmene og Kirkerådet. Den vil bestå av dybdeintervju blant et utvalg ansatte, samt masseundersøkelse blant alle ansatte.

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk