Nyhet

– NLM er en organisasjon i ­bevegelse, og vi har alltid gjort valg som ser dyre og vanskelige ut. Bare tenk på misjonærene i Kina på slutten av 1800-tallet. Vi opplever at fotfolket i NLM engasjerer seg for de minst nådde. Men det er naturlig at det er vemodig for mange NLM-ere når vi nesten ikke har noen tradisjonelle utsendinger i for eksempel Etiopia, sier generalsekretær Øyvind Åsland.

Minst nådde

På Norsk Luthersk Misjonssambands (NLM) generalforsamling fredag rede­gjorde leder i Ungdom i Oppdrag, Andreas Nordli, og gene­ralsekretær Øyvind Åsland i NLM om de nyeste trendene innen misjon i en panelsamtale­. Begge organisasjonene har det siste tiåret satset på arbeid blant de «minst nådde» folkeslagene i verden. Mens arbeid i tradisjonelle misjonsland som Etiopia, Tanzania og Kenya har blitt gradvis redusert, har man i større­ grad satset på folkegrupper som ikke har hatt kontakt med kristne­ tidligere, ofte muslimske folkegrupper.

– På 1970-tallet begynte amerikanske missiologer å snakke om hvordan kristne burde begynne med å misjonere på de stedene der det var best muligheter og der forholdene er lettere. De 29 prosent av verdens befolkning som gjenstår, er mindre tilgjengelige og krever mer ressurser, fortalte Øyvind Åsland fra scenen.