Nyheter

De Kristne på søketoppen

Bare tre partier ble mer søkt etter.

Denne uken lanserte Google sin statistikk for hva nordmenn søkte mest på i 2015. Denne gir en god pekepinn på hva nordmenn er nysgjerrige på og opptatt av.

På listen over politiske partier kommer Partiet De Kristne på en fjerdeplass, til tross for lav oppslutning. Nysgjerrigheten var absolutt størst i september, valgmåneden, og falt til null etter det.

22. juli-profetien

En av sakene som ga PDK mye oppmerksomhet i valgkampen var boka 22. juli-profetien. Flere partitopper gikk ut og anbefalte boka der det hevdes at Gud tillot 22. juli-massakren. Pastor Jan Ernst Gabrielsen, som da var fylkesleder i Vest-Agder, var en av dem som anbefalte boka. Han trakk seg før valget for å «avklare forholdet mellom partiets program og personlige synspunkter».

Valget gikk ikke særlig bra for PDK. Før valgdagen håpet partiledelsen på 20 representanter i kommune- og fylkesting. Det endelige resultatet viser at de kun fikk inn tre: Bømlo, Vennesla og Karmøy.

LES OGSÅ: Fylkesleder i PDK: «En uunnværlig bok for alle som ønsker at Norge skal være velsignet av Gud!»

Små partier på topp

Partiet som topper søkelisten er også ganske små: Piratpartiet fikk ikke inn noen representanter i norske kommunestyrer og fylkesting. Deretter kommer Miljøpartiet De Grønne, som gjorde et brakvalg. Tredjeplassen går til Kristelig Folkeparti.

Resten av listen ser slik ut:

5. Fremskrittspartiet

6. Sosialistisk Venstreparti

7. Kystpartiet

8. Senterpartiet

9. Pensjonistpartiet

10. Høyre.

At de to største partiene havner så langt nede på listen (Arbeiderpartiet utenfor topp ti), skyldes kanskje at alle «vet» hva de står for.

Hva skal jeg stemme?

At det var kommunevalg i høst vises også igjen på andre søkekategorier: Søkefrasene «Hvordan stemme», «Hvor skal jeg stemme», «Valgomat», «Hva skjer på et nominasjonsmøte» og «Hva skal jeg stemme» er på listene.

Opptatt av flyktninger

Andre ting mange har søkt på i 2015:

«Hvordan hjelpe flyktninger»

«Martin Ødegaard»

«Hvorfor feirer vi Sankthansaften»

«Hvorfor streiker Norwegian»

«Foccaciabrød»

«Popcorn time»

«Paradise Hotel 2015»

«Kalender 2015»

«Magnusgenseren»

«Hva er IS»

«Solformørkelse»

Se hele listen her (ekstern side)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter