Nyheter

De giftet seg første gang de møttes

To år etter at de ble «gift ved første blikk», holder Vebjørn Tveiterås og Annabelle Bauer fortsatt sammen.

Bilde 1 av 2

– I det store og det hele går det veldig bra med oss. Vi har kjøpt vår første leilighet sammen på Grünerløkka, og på lørdag flyttet vi inn. Men vi har så klart utfordringer som alle andre par, sier 30-åringen Vebjørn Tveiterås, som for to år siden ble gift i rekordfart.

I to år hadde Tveiterås vært singel da han meldte seg på som deltaker TVNorge-programmet Gift ved første blikk. Fram til da hadde han prøvd seg både på nettdating, speedating, møtt venners venner – ja, egentlig de fleste triksene i boka for å finne seg en partner, men uten hell.

KOMMENTAR: Jeg forstår intensjonene: Man blir lei av den uendelige datingen og vil prøve noe nytt og radikalt. Drømmen om ekte kjærlighet ligger under.

Holder sammen.

Gjennom den norske reality-serien Gift ved første blikk, ble han plutselig en gift mann. I 2014 inngikk han ekteskap på TV med den jevnaldrende Annabelle Bauer – uten noen sinne å ha møtt henne.

To år senere er ekteparet det eneste av seks par fra TV-konseptet som fortsatt holder sammen. I den danske versjonen av Gift ved første blikk gikk alle fire parene fra hverandre i løpet av den første sesongen i 2013.

LES OGSÅ: Søker nye som vil gifte seg med ukjent partner

Dype samtaler.

– Hvilke utfordringer­ har dere møtt på?

– Vi fikk begge en partner som vi kanskje ikke ville valgt ellers. For eksempel har Annabelle og jeg en svært forskjellig livsstil, noe ekspertene mente ikke var så viktig for forholdet, men hvor jeg tidligere ville tenkt annerledes.

– Når dukket følelsene opp?

LES OGSÅ: Prost Torstein Lalim og psykolog Marie Theisen vurderte de to første episodene av første sesong.

– Mange spør om det, men jeg tror ikke de utvikler seg enormt forskjellig fra andre som begynner­ å date. Vi var imidlertid i en spesiell situasjon: Vi ble tvunget til å være åpne og ærlige om følelsene våre fra dag én. Under innspillingen ble vi stadig spurt: «Hvordan går det? Hva føler dere nå?» Vår taktikk ble å ha den samme type samtaler i forholdet vårt, og vi ble radikalt åpne: «Jeg er ikke forelsket helt ennå, men jeg har følelser for deg.»

LES OGSÅ: Er man gift om det ikke er fullbyrdet?

Går fortsatt i terapi.

– Hvilke fordeler har denne måten å bli spleiset sammen på?

– For det første: Jeg ser meg ikke blind på hva jeg tror jeg trenger, for jeg har tydeligvis bommet på dette tidligere. Det andre er: Etter at jeg giftet meg, ble jeg tvunget til å reflektere mye rundt egne og andres følelser­. For eksempel gikk vi i parterapi fra første dag, og gjør det ennå av rent preventive årsaker. Det er selvfølgelig veldig uvanlig, men har hatt mye bra for seg.

– Har du fått større forståelse for andre som lever i arrangerte ekteskap?

– Arrangert ekteskap i andre kulturer er ikke noe jeg daglig reflekterer rundt, men ja – det har nok åpnet meg mer. Samtidig må det understrekes at det jo er noen likhetstrekk med arrangerte ekteskap i andre kulturer, men det er ikke det samme. At jeg var med på dette, betyr ikke at jeg er for alt ved arrangerte ekteskap.

LES OGSÅ: Vil stoppe ekteskapsreality

Bare tull.

TV-konseptet høstet kritikk da Vårt Land omtalte første sesong i Norge. «Alt» er problematisk med programmet, mente psykolog og professor i psykologi ved Høgskolen i Bergen, Frode Thuen.

– At fagfolk skal sette sammen folk på bakgrunn av tester, er bare tull. Hvis forholdet da fungerer skal man være heldig, for å si det sånn. På papiret kan alt stemme, men det er det som sitter i øynene og oppstår i hjertet som avgjør om forholdet er liv laga, sa han.

LES OGSÅ: Norsk prest arrangerer ekteskap

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter