Nyheter

Dagrunn Eriksen på topp i Nordland

KrFs nestleder Dagrunn Eriksen har sagt ja til å være KrFs listetopp i Nordland. Men plassen er usikker.

Det har stormet rundt Dagrunn Eriksens de siste årene. Etter mange år med fast stortingsplass fra Vest-Agder ble Eriksen vraket til fordel for Hans Fredrik Grøvan før valget i 2013.

Nå har nestlederen takket ja til nominasjonskomiteen i Nordland sitt spørsmål om å stå på topp for KrF i fylket. Fylket har ikke hatt plass på Stortinget siden Jan Sahl røyk ut av Stortinget i 2009. Plassen er dermed høyst usikker.

LES OGSÅ: Vraket i Akershus

Fornøyd

Leder i nominasjonskomiteen Else Marie Torp er svært fornøyd med at Eriksen takket ja:

– Vi utfordret Dagrun Eriksen, vår nestleder i KrF sentralt, om hun kunne tenke seg å bli foreslått som vår første kandidat på stortingslisten, skriver Torp i en pressemelding.

Fylkeslaget håper at Eriksen skal bidra til å gjenerobre plassen på Stortinget:

– Vi har i flere perioder hatt representant fra Nordland. Med en så profilert kandidat vil vi ha en god sjanse til å kjempe om et mandat i 2017. Derfor er vi veldig glad for at Dagrun har takket ja til komiteens forespørsel.

Torp mener Eriksen har en politisk profil og et utrykk som passer godt inn her i Nordland.

LES OGSÅ: KrF vil ha pornofilter på datamaskinen din

Takket nei

Fylkesråd Ingelin Noresjø som var kandidat ved forrige valg sier:

– Jeg fikk tidlig et spørsmål fra nominasjonskomiteen om å stille på topp på listen. Det var en ære å bli spurt på nytt, etter at jeg var kandidat i 2013. Men jeg takket nei, hovedsakelig av familiære årsaker, sier Noresjø.

Hun sier at hun kommer til å støtte Eriksen i valgkampen:

– Når Dagrun Eriksen nå har sagt ja til å toppe vår liste i Nordland er det fantastisk flott. Jeg skal støtte henne helhjertet fram mot valget, og tror hun vil sanke mange stemmer i nord. Jeg håper virkelig hun kommer inn på Stortinget. Selv skal jeg fortsette som politiker i Nordland i jobben som fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, noe jeg trives svært godt med.

Dagrun Eriksen sier selv at hun ble veldig overrasket da hun fikk forespørselen.

– Jeg har sagt at en retur til Stortinget bare vil skje hvis et fylke spør og ønsker meg som kandidat. Ettersom jeg tenkte på saken, kjente jeg at dette er en spennende utfordring, sier Eriksen. KrF trenger å få stortingsplass fra Nordland igjen. Nordland er et fylke med mange muligheter, og med god hjelp fra våre KrF-ere håper jeg at jeg kan bli en god representant for fylket. Men det er det opp til nominasjonsmøtet den 15. oktober å avgjøre, sier Eriksen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter