Nyheter

Dagen kjøper Korsets Seier

Pinsebevegelsens ukeavis blir nå kjøpt opp av lutherske Dagen.

Avisen Dagen kjøper opp Korsets Seier fra Filadelfiaforlaget, som er eid av menighetene i Pinsebevegelsen. Det melder Dagen.

Korsets seier har 7,5 årsverk og kommer ut hver fredag. Avisa har et opplag på 4.500. Fra og med neste år vil Dagens abonnenter få ukeavisa som innstikk i papiravisen i helgene, samt digital tilgang. Abonnentene til Korsets Seier vil få Dagen i helgene og digital tilgang.

Selbekk blir sjefredaktør

Nåværende Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk blir sjefredaktør for begge avisene. Han sier til egen avis at de ikke tenker på en full fusjon av avisene, men at Dagen-ledelsen lenger har ønsket mer samarbeid og partnere.

– Vi er kommet i en ressurssituasjon både økonomisk og med journalistisk kompetanse som gir oss et ansvar for å bidra i andre kristne medieforetak som sliter mer, sier Selbekk.

– Vi ønsker samling blant konservative kristne, slik at vi kan stå sammen, sier Dagen-redaktøren videre.

Var ikke i knestående

Anne Gustavsen, nåværende redaktør i Korsets Seier, blir nå utgavesjef i avisen. Hun er fornøyd med den nye ordningen.

– Vi ser bare muligheter i dette. Vi forstår at det kan være krevende for noen, men vi er kommet til at dette er den beste løsningen for å sikre framtiden for KS, sier hun til Dagen.

– Det er ikke slik at vi var i knestående, for redaksjonelt har vi mer vind i seilene enn noen gang. Men økonomisk har det vært mer utfordrende, slår hun fast.

Les mer om mer disse temaene:

Ingeborg Bergem

Ingeborg M. Bergem

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter