Nyheter

Cecilia Dinardi overveldet over Bjørnsonprisen

Barne- og asylrettsforkjemperen Cecilia Dinardi ser det som «overveldende ærefullt» å bli tildelt Bjørnsonprisen for 2016.

– Jeg får frysninger over å få en hedersbevisning som skal være i Bjørnstjerne Bjørnsons ånd. Han var en person som løftet fram betydningen av ytringsfrihet, samfunnsengasjement og ikke minst mange av de tabubelagte temaene. Han bedyret dette med annerledeshet. Derfor er dette veldig stort for meg, sier Cecilia Dinardi til NTB.

LES MIN TRO MED DINARDI: Den naive samaritan

– Uegennyttig

Hun ser fram til å reise til Molde og motta prisen 10. september under årets Bjørnson-festival. Bjørnson-Akademiet vektlegger Dinardis langvarige og uegennyttige innsats for barn og unge asylsøkeres rettigheter.

– Cecilia Dinardi er en menneskerettighetsaktivist helt utenom det vanlige. Hun arbeider konkret og målrettet for en sårbar gruppe, og bidrar både til praktisk inkludering av mennesker som lett kunne falt utenfor samfunnet, og til å synliggjøre deres situasjon, heter det i begrunnelsen fra akademiet.

Innsikt motiverte

Tolv år gammel kom hun til Norge som flyktning fra Chile sammen med sin mor og to søsken.

– Hun opplevde hva det vil si å være barn i asylmottak og, senere, hva det vil si å være ung innvandrer i Norge. Denne innsikten motiverte Cecilia Dinardi til å skaffe seg norsk, juridisk utdanning og til å arbeide som jurist med barns rettigheter som spesialområde. Slik har hun bidratt til å gi en stemme til en gruppe som sjelden eller aldri selv kommer til orde, heter det i en pressemelding fra Bjørnson-Akademiet.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Dinardi er i dag advokat og partner i advokatfirmaet Elden. Hun har tidligere vært juridisk rådgiver for NOAS, og ble i 2011 kåret til «Årets forbilde» av regjeringen for sitt sterke engasjement for barnehjemsbarn og asylbarn.

Bjørnsonprisen er på 100.000 kroner i tillegg til statuett og diplom. Den har siden 2004 blitt delt ut under Bjørnson-festivalen. I fjor ble prisen tildelt Edward Snowden.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter