Nyheter

Cameron hylles for fjorårets påskehilsen

Den britiske statsministerens påskehilsen fra i fjor får ny ros for sitt kristne budskap.

Videoen starter med at David Cameron forklarer at påsken er tiden da kristne feirer den ultimate seieren til livet over døden gjennom Jesu oppstandelse. Deretter ber han lytterne reflektere over kristendommens viktige påvirkning på det britiske samfunnet.

– Kirken er ikke bare en samling vakre, gamle bygninger, men en aktiv og levende kraft som gjør et veldig bra arbeid over hele landet vårt, sier Cameron i videoen.

– Et kristent land

Videoen har blitt lastet opp og delt på sosiale medier igjen i år, og Cameron hylles av kristne i kommentarfeltene for å tørre å komme med et tydelig kristent budskap. En opplasting, som blant annet er delt på nettstedet godvine.com har over ti millioner visninger.

Senere i videoen sier Cameron at britene stolt må kunne si at Storbritannia er et kristent land, og forteller hva hans regjering har gjort for vedlikehold av kirkebygg og lover for trosutfoldelse. Men han er klar på at det ikke stopper der.

LES MER: Britene forbyr boikott av israelske varer

Opptatt av forfulgte kristne

– Som et kristent land har vi også en plikt til å protestere mot forfølgelse av kristne i andre land. Det er sjokkerende at det i 2015 fortsatt er folk som blir forfulgt, torturert og drept på grunn av sin kristne tro, sier den britiske statsministeren.

Den norske organisasjonen Stefanusalliansen, som jobber for mennesker som blir forfulgt og diskriminert for sin tro, er en av dem som har delt videoen på sin Facebook-side.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter