Nyheter

Byfuglien til kongeparet: Dere har vært et lys for vårt folk

Kong Harald og dronning Sonjas 25 år som Norges kongepar ble markert i en gudstjeneste i Slottskapellet søndag.

Bilde 1 av 3

Både Sveriges kong Carl Gustaf og dronning Silvia, Danmarks dronning Margrethe, kronprinsfamilien og prinsesse Märtha Louises familie var til stede, samt mange andre fra kongeslekten.

LES HOVEDSAKEN: Kong Harald arvet tittelen, rollen og troen

Preses Helga Haugland Byfuglien snakket i sin preken om hendelsene for 25 år siden, da kong Olav gikk bort og Harald og Sonja ble konge og dronning. Hun minnet om lyshavet som oppsto på Slottsplassen da folk flest spontant ville minnes den folkekjære kong Olav.

– Det sies at det i riksarkivet fins det 5 hyllemeter med barnetegninger av kong Olav. De sterke båndene mellom kongen og folket ble så synlige, sa Byfuglien.

LES RIMEHAUGS INTERVJU MED KONGEN: Glad for kraften i de foldede hender

Hun hyllet kongeparet for hvordan de har håndtert rollen, ved å stå ved folket gjennom store tragedier som 22. juli og å løfte fram enkeltmennesker og glemte grupper.

– Nettopp i kjærlighet til det mangfoldige Norge har dere vært lys for vårt folk, sa hun.

– Vi ser de lange linjene i deres gjerning. Det var ingen selvfølge at kjærlighet og tillit mellom folk og kongehus skulle leveres videre, uttalte hun også.

LES OGSÅ: Vi spurte sju trosledere: Kan en kristen konge være alles konge?

Prinsesse Märtha Louise leste bibelvers og trompetist Ole Edvard Antonsen bidro musikalsk under gudstjenesten, som innledet søndagens feiring av kongejubileet.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter