– Alle er enige om at kostnadene er for høye, og vi skal prøve å kutte ned på en del poster før neste generalforsamling i 2021, sier Espen Ottosen, informasjonsleder i NLM,

Sommerens generalforsamling (GF) ble avholdt på Oslofjord Convention Center (OCC), som eies av Brunstad Christian Church, utenfor Tønsberg. Nylig bestemte NLM seg for at også neste GF skal avholdes på OCC.

– Vi har fått en del tilbakemeldinger om at mange synes det var for dyrt å bo på OCC i år. Så neste gang vil vi gjøre det lettere for familier å redusere kostnader, for eksempel ved å komme med campingvogn eller bobil, sier Ottosen.

LES OGSÅ: NLM trekkes mellom indre og ytre misjon

Komplekst arrangement

Totalt ble nettokostnadene til årets GF 3,2 millioner. Til sammenligning var nettokostnaden på GF 2015 1, 6 millioner kroner.

– Det skyldes blant annet at arrangementet var mer omfattende enn tidligere. Vi ønsket at GF skulle oppleves som en sommerfest, og la kanskje ambisjonsnivået litt for høyt, sier Ottosen.

Regnskapet viser blant annet at kostnader rundt lyd, lys og bilde var mye høyere enn tidligere år.

– Med tanke på budsjettsprekken, hvorfor har NLM valgt å arrangere GF på OCC også i 2021?

– Vi får mye for pengene, og fikk i stand et veldig godt arrangement. Fordelen med OCC er at alt er på en plass. Dermed slipper man logistikken rundt lang reisevei og parkering. Det førte blant annet til at flere familier fikk mer ut av alt som skjedde på GF enn tidligere, svarer Ottosen.

LES MER: Knivar om brukte klede

Store gaveinntekter

NLM kan imidlertid juble over rekordhøye gaveinntekter på årets GF: nesten fem millioner kroner. Det er en liten økning fra i 2015. I tillegg meldte mange deltagere seg som faste givere.

Økonomileder i NLM, Øystein Frøysa, sier at han håper på budsjettbalanse i 2018. I fjor fikk NLM er underskudd på 2, 8 millioner. Prognosene for i år er bedre, men det gjenstår å se hvor mye som samles inn på julebasarer og lignende arrangementer, sier Frøysa til Utsyn.no