Nyheter

BT: – Bergens-ordfører Trude Drevland siktet for korrupsjon

Takket ja til et ukelangt cruise.

Politiet har siktet både Bergen-ordfører Trude Drevland og havnedirektør Inge Tangerås for grov korrupsjon i forbindelse med «cruise-saken».

Det opplyser Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Hedvig Øren, vil imidlertid ikke bekrefte at Drevland er siktet overfor NTB.

– Jeg kan bekrefte at Inge Tangerås er siktet for grov korrupsjon, da hans advokat har uttalt seg om dette til mediene, men jeg kan ikke uttale meg om Trude Drevland, sier Øren til NTB.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Takket ja til cruise

Drevland høstet kritikk etter at det ble kjent at hun var blitt fløyet i privatfly til Venezia i juni i fjor for å delta i sjøsettingen av «Viking Star», alt betalt av cruisereder Torstein Hagen.

Senere ble det også kjent at Drevland hadde takket ja til et ukelangt cruise fra Istanbul med skipet, men Drevland avlyste turen etter at mediene begynte å skrive om hennes relasjoner til rederen.

Ble avlyst

Havnedirektør Inge Tangerås havnet i politiets søkelys i forbindelse med Venezia-turen. Han var med på privatflyet til den italienske byen.

Tangerås skulle opprinnelig presentere resultatene av Bergen og omland havnevesens «plan- og designkonkurranse» for sjøfronten i Bergen fredag. Denne ble på kort tids varsel avlyst på grunn av «uforutsette omstendigheter», skriver Bergens Tidende.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter