Nyheter

Brunegård gir seg som styreleder

Mandag unngikk han så vidt mistillit. I dag meddelte Tomas Brunegård at han ikke tar gjenvalg som styreleder i Mentor Medier.

– Etter den siste tidens diskusjoner er det tydelig at det er mange spørsmål som nå eierne i Mentor Medier må håndtere. De må nå svare på hvilken rolle Mentor Medier skal ha overfor Vårt Land, og hvilken vei man skal gå videre. Da er det rimelig at styret ikke tar gjenvalg. Jeg syns eierne burde ta ansvar og sette et nytt styre, sier styreleder i Mentor Medier, Tomas Brunegård, til Vårt Land.

Mistillitsforslag

Mandag ettermiddag stilte aksjonærer i Mentor Medier mannsterke til en ekstraordinær generalforsamling. Eierne var kalt inn for å ta stilling til et mistillitsforslag mot styreleder Tomas Brunegård. Bakgrunnen er prosessen rundt oppsigelsen av sjefredaktør Åshild Mathisen, deriblant styrets håndtering av ­varselet om påstått ­trakassering av ­­sjefredaktøren.

Kritikk

Mer enn 140 aksjonærer stilte for å avgjøre fremtiden til styrelederen. Av de mange innleggene som ble holdt, uttrykte de fleste at styrets håndtering av varslersaken var kritikkverdig og at de manglet tillit til Brunegård.

Likevel gikk pendelen i styrelederens favør. Under avstemningen over mistillitsforslaget stemte 52,6 prosent mot mistillitsforslaget, mens 44, 26 prosent stemte for. Resten avla blanke stemmer.

Valg 3. mai

Til tross for at et knapt flertall uttrykte at de har tillit til Brunegård, valgte han å meddele Torstein Lalim, leder i valgkomiteen i Mentor Medier, at han ikke stiller til gjenvalg på den ordinære generalforsamlingen 3. mai.

Til Vårt Land sier styrelederen at det store mindretallet som uttrykte sin mistillit overfor ham ikke var avgjørende for at han nå ikke stiller til gjenvalg.

LES OGSÅ:

Ingen mistillit til styrelederen

Uenige om følgene av mistillit

Forsøkte å få til samarbeid

Visste ikke at det var så mye splid

I klinsj om støtteerklæringer

– Trist

– Jeg tolket det som et positivt signal at flertallet har tillit til meg. Samtidig er det trist at det også var mange som stemte for mistillit.

– Konflikten i Mentor Medier har pågått i svært lang tid Hvorfor har du ventet helt til nå med å trekke deg?

– Jeg har knapt sittet et år og har ikke synes det har vært rimelig å gå av tidligere. Min avgjørelse om å ikke stille til gjenvalg handler om at det er rimelig overfor eierne at de nå får diskutere i fred og ro.

I sin meddelelse til valgkomiteen uttrykker Brunegård dessuten at hele styret bør la være å stille til gjenvalg.

Arbeidsro

– Hvorfor det? Det var bare du som fikk mistillitsforslag mot deg?

– Det var tydelig av diskusjonen på den ekstraordinære generalforsamlingen at dette ikke bare handler om meg. Styret er delt, men dypest sett handler det om at eierne må få arbeidsro. Da går det ikke at vi fortsetter som før.

Støtter avgjørelsen

Styremedlem i Mentor Medier, Jens Barland, tilhører mindretallet i styret og mener at Brunegård og konsernsjef Per Magne Tveiten har opptrådt kritikkverdig i konflikten mellom Mentor Medier og tidligere sjefredaktør i Vårt Land, Åshild Mathisen. Han støtter styrelederens avgjørelse om ikke å stille til gjenvalg:

– Det syns jeg er konstruktivt. Det vil bidra til å sette sammen et nytt styre som kan arbeide samlende. Han skal ha takk for mange års innsats i Mentor Medier.

– Brunegård mener hele styret bør trekke seg, også du. Hva tenker du om det?

– Den vurderingen overlater jeg til valgkomiteen uten noen føringer fra mitt meg, sier Barland.

Les mer om mer disse temaene:

Dana Wanounou

Dana Wanounou

Dana Wanounou er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land. Hun har også vært nyhetsleder og debattleder i avisen. Har du tips om saker, send mail til danawano@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter